In de sprint zette Nio Vandevorst in Pamel het Belgisch kampioenschap voor eerstejaarsnieuwelingen naar zijn hand. Xander Scheldeman werd tweede.
Volledig scherm
In de sprint zette Nio Vandevorst in Pamel het Belgisch kampioenschap voor eerstejaarsnieuwelingen naar zijn hand. Xander Scheldeman werd tweede. © GTG

Xander Scheldeman legt in sprint de duimen voor Nio Vandevorst: “Toch blij met eerste podium op een BK”

wielrennen nieuwelingenXander Scheldeman botste in het BK voor eerstejaarsnieuwelingen in Roosdaal op de Limburger Nio Vandevorst. De Isorexboy hoopte in de kampioenstrui naar de West-Vlaamse titelstrijd in eigen Koolskamp te kunnen. Want dat PK wordt woensdag door zijn vader georganiseerd.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.