Wout Noeyens (links) in duel met Thomas Wils van Turnhout.
Volledig scherm
Wout Noeyens (links) in duel met Thomas Wils van Turnhout. © Mpics

Wout Noeyens keert terug naar oude liefde Retie: “Nieuws kwam hard aan bij Zwarte Leeuw”

voetbal eerste provincialeZwarte Leeuw moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Wout Noeyens ruilt na vier jaar de Leeuwen voor eersteprovincialer Retie, waar de 27-jarige aanvaller in het verleden al twee seizoenen lang het mooie weer maakte.

 1. Anthony Sweeck en Sporting Tisselt promoveren als beste verliezer naar eerste provinciale: “Propaganda gemaakt voor het voetbal”
  voetbal eindronde tweede provinciale

  Anthony Sweeck en Sporting Tisselt promoveren als beste verliezer naar eerste provincia­le: “Propaganda gemaakt voor het voetbal”

  Sporting Tisselt promoveert naar eerste provinciale. De troepen van trainer Frank Staes finishten pas zevende in de reguliere competitie, maar mochten dankzij de tweede periodetitel toch een gooi doen naar promotie. Na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch tegen ’s Gravenwezel-Schilde ging Tisselt zondag met 1-2 onderuit, maar dankzij de zege van ASV Geel in de interprovinciale eindronde werd het opgevist als beste verliezer, voor KV Bonheiden.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Gerben Thijssen wint net niet, maar looft zijn ploegmaats: “Kippenvel toen ik zag hoe ze gewerkt hebben”
  Wielrennen profs

  Gerben Thijssen wint net niet, maar looft zijn ploegmaats: “Kippenvel toen ik zag hoe ze gewerkt hebben”

  Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) haalde het in de Nederlandse semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal net niet van Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco). Thijssen werd nochtans perfect gepiloteerd, maar de Nederlandse topspurter was net iets sneller. De Genkenaar pakte in Veenendaal zijn vierde podiumplaats in drie weken. “Het loopt prima en dat is vooral het gevolg van mijn goed gevoel in de ploeg”, vertelt Thijssen.