Aanvoerder en aanvaller Hans Hannes wijst de richting die Witgoor uit moet.
Volledig scherm
Aanvoerder en aanvaller Hans Hannes wijst de richting die Witgoor uit moet. © Mpics

Witgoor kan tegen Pelt optie nemen op een plaats bovenaan het klassement

voetbal derde nationale BIn derde nationale B heeft Diest als leider een bonus van zeven punten bij mekaar kunnen voetballen en lijkt de ploeg uit het Hageland op weg om de eerste periode binnen te halen. Onmiddellijk daarna is het dringen voor een dichte ereplaats. Witgoor is één van de ploegen die dit weekend een goede zaak kan doen. De Desselse formatie is gastheer voor de Limburgse fusieclub Pelt.

 1. Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiëntie geeft doorslag”

  Limburgs derby tussen Renolim Borgloon en ZVK Eisden Dorp blijft boeien tot in de slotfase: “Efficiën­tie geeft doorslag”

  Een efficiënter Renolim Borgloon won met 6-3 het Limburgs derby tegen ZVK Eisden Dorp. Met drie doelpunten op rij, zorgde een trefzekere Yachou meteen voor een kloof. Toch gaf het jeugdige ZVK Eisden niet op. Toen een nonchalanter spelend Borgloon gas terug nam, knokte de Maasmechelse ploeg zich opnieuw in de wedstrijd. El Hassani nam in de slotfase evenwel alle twijfel weg. Met deze nieuwe driepunter blijft Borgloon op de tweede plaats in de rangschikking. “Met 25 punten op 33 blijft het Loonse sprookje voortduren. Niemand zich aan zulk scenario verwacht”, genoot Kenneth Vanderheyden na afloop.
 1. Lyra-Lierse kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op het veld van Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Ly­ra-Lier­se kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op het veld van Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Hij had zomaar matchwinnaar kunnen zijn voor Lyra-Lierse, Elio Balbi. Als kleinste man op het veld kopte Balbi de 0-1 tegen de touwen, maar de grensrechter besliste er anders over. Zo bleef Lyra-Lierse voor de tweede uitwedstrijd op rij zonder doelpunt en moesten de Pallieters vrede nemen met een 0-0 gelijkspel. Omdat de wedstrijd van Hoogstraten werd uitgesteld wegens corona pakt Lyra-Lierse in het vooruitzicht van de topper van volgende week wel opnieuw de leidersplaats.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper (3-0): “Geholpen door vroege voorsprong”

  Timothy Van Wynendaele (T2) grijpt met Sottegem opnieuw de macht na winst in topper (3-0): “Geholpen door vroege voorsprong”

  Ondanks slechts veertien spelers op het wedstrijdblad omwille van heel wat besmettingen en de coach die in quarantaine zat, heeft KSV Sottegem relatief makkelijk het als derde geklasseerde Geraardsbergen opzij gezet. Aangestuurd door T2 Timothy Van Wynendaele langs de zijnlijn kwam Sottegem tot twee keer toe sterk uit de kleedkamers en dat was voldoende om de topper te winnen. De Egmontjongens staan dankzij deze winst opnieuw aan de leiding.