Balti-coach Wim Vande Ryse blijft erbij dat zijn team voor Nieuwjaar moet proberen om de schade te beperken.
Volledig scherm
Balti-coach Wim Vande Ryse blijft erbij dat zijn team voor Nieuwjaar moet proberen om de schade te beperken. © VDB

Wim Vande Ryse en Balti Kortrijk spelen bij Vamos Stekene een duel om de tweede plaats: “Ploeg met bijzonder veel ervaring”

VOLLEYBAL TWEEDE NATIONALEDe ene topper is net gespeeld of er volgt voor Balti Kortrijk al een andere. Na de 3-0-nederlaag bij Rembert Torhout wacht zaterdag een trip naar Vamos Stekene.-St-Gillis-Waas. Beide ploegen staan tweede met 19 punten.

 1. Vicewereldkampioen Marten Van Riel verlaat Canadese succescoach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”
  Triatlon

  Vicewereld­kam­pi­oen Marten Van Riel verlaat Canadese succes­coach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”

  Het nieuwe triatlonseizoen laat nog even op zich wachten, maar toch zijn de Belgische topatleten al volop met hun voorbereiding bezig. Nadat begin deze week uitlekte dat Pieter Heemeryck niet langer samenwerkt met Frederik Van Lierde als coach, maakt nu ook vicewereldkampioen Marten Van Riel bekend dat hij de stal van de Canadese topcoach Joel Filliol verlaat om in zee te gaan met onze landgenoot Glenn Poleunis en zijn PTC-team.
 2. Kersvers Waasland-Beveren-voorzitter Jo Van Moer: “Fusie met YB SK Beveren liever morgen dan overmorgen”
  voetbal 1B
  1

  Kersvers Waas­land-Beveren-voorzitter Jo Van Moer: “Fusie met YB SK Beveren liever morgen dan overmorgen”

  Waasland-Beveren heeft opnieuw een voorzitter. De keuze viel al enige tijd geleden op Jo Van Moer en de eigenaar van transportreus Van Moer Logistics werd op 19 januari voorgesteld. De voormalige hoofdsponsor van het vroegere SK Beveren pikt met heel wat ambitie de draad opnieuw op in het Waaslandse voetballandschap. Hij wil volop inzetten op een fusie met YB SK Beveren, om zo opnieuw als SK Beveren de Belgische competitie te kleuren.
 1. Loes Van Mullem (Eendracht Aalst Ladies): “Goed dat we ons nu uitsluitend op het voetbal kunnen concentreren”
  vrouwenvoetbal super league

  Loes Van Mullem (Eendracht Aalst Ladies): “Goed dat we ons nu uitslui­tend op het voetbal kunnen concentre­ren”

  Eendracht Aalst Ladies hervat de competitie nu zaterdag tegen hekkensluiter White Star Woluwe. Omdat het A-terrein in het Pierre Cornelisstadion een opknapbeurt kreeg tijdens de winterstop was het de bedoeling dat het duel in het Fallonstadion van Woluwe zou doorgaan, maar de Belgische voetbalbond oordeelde dat het thuisvoordeel afstaan competitievervalsing zou zijn. Daarom gaat de wedstrijd nu toch in Aalst door.