Denis Prychynenko, de nieuwe centrale verdediger bij SK Deinze, droeg in het duel met Sparta Petegem en Davy Joye de aanvoerdersband.
Volledig scherm
Denis Prychynenko, de nieuwe centrale verdediger bij SK Deinze, droeg in het duel met Sparta Petegem en Davy Joye de aanvoerdersband. © Robby Verdickt

Wim De Decker (SK Deinze) na 0-4-zege in stadsderby: “Onze voorbereiding verloopt exact zoals ik het wil”

Voetbal 1BSK Deinze won de stadsderby bij Sparta Petegem met 0-4. Vooral in het eerste uur was het klasseverschil tussen de 1B-ploeg en de tweedenationaler groot. Heel groot zelfs. Voor de oranjehemden is dit in vier oefenmatchen de tweede overwinning.

 1. Kortemark-kapitein Henri Moyaert onderstreept het belang van de topper tegen Houthulst: “De winnaar deelt een mentale tik uit”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Kortemark-kapitein Henri Moyaert onder­streept het belang van de topper tegen Houthulst: “De winnaar deelt een mentale tik uit”

  Zowel SVD Kortemark (zes op zes) als WS Houthulst (vier op zes) zijn net als vorig jaar goed aan het seizoen begonnen in tweede provinciale A. Beide ploegen behoren tot de meer ambitieuzere teams in de reeks en willen koste wat het het wil bovenin meedraaien. Zaterdag kijken ze elkaar in de ogen, op het terrein van Kortemark, in een onvervalste topper.
 2. Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdagavond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdag­avond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”

  Cercle Brugge zorgde voor stuntwerk vorig weekend op Zulte Waregem. Het keerde een 2-0-achterstand om in 2-4-winst, met onder meer een assist en een doelpunt van Vitinho. De intussen 22-jarige Braziliaan geniet nu al vijf wedstrijden het vertrouwen van trainer Vanderhaeghe als rechter wingback en wil tegen Eupen zijn goede prestatie aan de Gaverbeek bevestigen. “Ik voel veel vertrouwen en dat heb ik nodig.”
 1. Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstelling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstel­ling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”

  Bij KV Kortrijk is het zoeken naar fitte verdedigers om zondag tegen AA Gent met kans op slagen een vierde zege van het seizoen na te jagen. Ook achter de naam van Gilles Dewaele, de rechtsback die wekenlang in de belangstelling stond van de Buffalo’s, staat nog een vraagteken. De kustzoon zelf ligt erop gebrand de KVK-fans te tonen dat hij nog altijd met volle goesting een Kerel is, die gelooft in de kansen van zijn team. “Vorig seizoen pakten we zes op zes tegen Gent.”