Denis Prychynenko, de nieuwe centrale verdediger bij SK Deinze, droeg in het duel met Sparta Petegem en Davy Joye de aanvoerdersband.
Volledig scherm
Denis Prychynenko, de nieuwe centrale verdediger bij SK Deinze, droeg in het duel met Sparta Petegem en Davy Joye de aanvoerdersband. © Robby Verdickt

Wim De Decker (SK Deinze) na 0-4-zege in stadsderby: “Onze voorbereiding verloopt exact zoals ik het wil”

Voetbal 1BSK Deinze won de stadsderby bij Sparta Petegem met 0-4. Vooral in het eerste uur was het klasseverschil tussen de 1B-ploeg en de tweedenationaler groot. Heel groot zelfs. Voor de oranjehemden is dit in vier oefenmatchen de tweede overwinning.

 1. Kristof Hoho over de reanimatie van Martin Perin (Maaseik): “Hoeft niet het einde van zijn loopbaan te betekenen”
  Volleybal EML

  Kristof Hoho over de reanimatie van Martin Perin (Maaseik): “Hoeft niet het einde van zijn loopbaan te betekenen”

  Ex-Maaseikspeler Kristof Hoho had zaterdagavond een déjà vu toen hij het nieuws hoorde van de reanimatie van Martin Perin. Hoho maakte hetzelfde mee in 2009 toen hij op training in het Italiaanse Padua in elkaar zakte. Sinds toen leeft Hoho met een defibrillator die al twee keer zijn nut bewees. In 2013 was dat het geval tijdens de topper tussen Maaseik en Roeselare. “Een tweede keer gebeurde het in Lanaken”, zegt Hoho. “In principe is Perin niet afgeschreven voor topsport, maar het blijft wachten op verder onderzoek.”
 2. Roninho met Georgië tegenover ploegmakkers bij RSCA: “Eenmaal het truitje aan herken ik veertig minuten lang niemand meer”
  Futsal eerste nationale

  Roninho met Georgië tegenover ploegmak­kers bij RSCA: “Eenmaal het truitje aan herken ik veertig minuten lang niemand meer”

  Zaterdag neemt Georgië het in Tblissi op tegen onze Rode Duivels Futsal in het kader van de kwalificatie voor het WK. Bij RSCA wordt het duel met bijzondere ogen gevolgd. Bij de Georgiërs moet Roninho het mooie weer maken. Onze landgenoten kunnen dan weer rekenen op Grello, Dillien en Meyers. Het belooft een leuk duel te worden tussen Anderlechtenaren.