Robeyns gaat in zijn laatste match voor Brussels voorbij ex-ploegmaat Foerts.
Volledig scherm
Robeyns gaat in zijn laatste match voor Brussels voorbij ex-ploegmaat Foerts. © Belga

William Robeyns neemt afscheid van Brussels met nederlaag in Mechelen

Basketbal Euromillions LeagueHet ‘nieuwe’ Phoenix Brussels heeft het eerste seizoen na de heropstart afgesloten met een 109-82- nederlaag tegen Kangoeroes Mechelen. De Brusselaars speelden een degelijke eerste helft, maar moesten uiteindelijk toch de wet van de sterkste ondergaan. Voor William Robeyns was het zijn laatste officiële wedstrijd in Brusselse loondienst.

 1. Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”
  TRIATLON/DUATLON

  Lotte Claes toont supervorm met knappe winst in Kortrijk: “Ik heb me gespaard voor BK tijdrijden”

  Belgisch duatlonkampioen Lotte Claes heeft de goede vorm al vroeg op het seizoen te pakken. Claes vernederde in de eerste wedstrijd op Belgische bodem alle tegenstand en won met ruim acht minuten voorsprong. Omdat er in eigen land amper tegenstand is, legt de Waaslandse zich dit seizoen ook toe op het wielrennen. Zo start Claes woensdag op het BK tijdrijden. “Mijn eerste keer ooit, dus ik weet niet wat ik moet verwachten”, aldus de verpleegster.
 2. Steven Casteele pakt zilver op BK 10.000m: “De laatste tijd draait het jammer genoeg niet zo goed”
  ATLETIEK

  Steven Casteele pakt zilver op BK 10.000m: “De laatste tijd draait het jammer genoeg niet zo goed”

  Zaterdag werd in Gentbrugge het Belgisch kampioenschap 10.000m afgewerkt. Steven Casteele vocht een spannende strijd uit met Lucas Da Silva, maar hij moest finaal zijn meerdere erkennen in de Luikenaar. Een zilveren medaille en een tijd van 29.44.48 werd Casteeles deel. “Het draait de laatste tijd niet echt super en dan ben ik toch nog best tevreden met zilver”, bekent hij.