William Baeten, hier aan de bal, was in zijn eerste seizoen in het buitenland meteen titularis.
Volledig scherm
William Baeten, hier aan de bal, was in zijn eerste seizoen in het buitenland meteen titularis. © FC Craiova / RV

William Baeten promoveert met FC U Craiova naar Roemeense hoogste klasse: “Nu de titel nog pakken”

Voetbal BuitenlandMission accomplished!  Houthalenaar William Baeten en de Roemeense tweedeklasser FC U Craiova zijn op twee speeldagen van het einde van de play-offs zeker van promotie naar eerste klasse. Een scoreloos gelijkspel donderdagavond volstond voor leider Craiova om een doorslaggevende kloof te slaan met nummer drie Mioveni.

  1. Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972: 
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”
    voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangers

    Erwin Vandendae­le (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbau­er’ op het EK 1972: “Wraak­roe­pend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

    Op het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”