Stig Cools (Lille United) is sneller bij de bal dan Stef Bruyninckx (l.). De Lilse aanvoerder incasseerde vijf minuten na de rust een rode kaart.
Volledig scherm
Stig Cools (Lille United) is sneller bij de bal dan Stef Bruyninckx (l.). De Lilse aanvoerder incasseerde vijf minuten na de rust een rode kaart. © Mpics

Willem Brouwers schenkt Lille United na spektakelwedstrijd tegen Nijlen een onverhoopt gelijkspel

voetbal derde nationale BNa een onwaarschijnlijke ommekeer, heeft Lille United in het burenduel tegen Nijlen een 3-3- gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Vijf minuten na de rust kreeg thuisspeler Stig Cools rood, drie minuten later schoot Yves Peeters Nijlen naar een 1-3-voorsprong, en leek Lille op weg naar zijn eerste nederlaag. Maar in derde nationale B is elke zekerheid heel ver weg. 

 1. Kevin Kabera (KVV Zelzate): “Dit is een stunt, maar we mogen niet gaan zweven”
  voetbal tweede nationale A

  Kevin Kabera (KVV Zelzate): “Dit is een stunt, maar we mogen niet gaan zweven”

  We durven vermoeden dat Gino Pauwels, T1 van KVV Zelzate, overwogen heeft om zelf de voetbalschoenen aan te trekken. Quasi een hele ploeg in de lappenmand en dan naar Merelbeke, de nummer twee in het klassement, moeten. Het leek geen prettig vooruitzicht. Maar zie, 0-1 was het eindverdict. Il faut le faire. Kevin Kabera was één van de smaakmakers in de ploeg van voorzitter Stefaan Luca.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Robin Dossche (FC Poesele): “Voor zo’n wedstrijden doe je het als speler”
  voetbal tweede provinciale A

  Robin Dossche (FC Poesele): “Voor zo’n wedstrij­den doe je het als speler”

  FC Poesele liet leider FC Destelbergen staalhard van zijn roze wolk donderen. Boeman voor de ploeg van coach Benny Bontinck: Robin Dossche. Twee keer glipte hij door de verdediging van de Gentenaars en even vaak mocht doelman Jaron Lemey de bal uit zijn netten vissen. Dossche zag zijn ploeg pas na de rust op volle toerental komen. Maar gaf het ook toe: winnen na een achterstand doet dubbel deugd.