Wouter Vosters, bij Wezel een vertrouwd gezicht op de linkerflank.
Volledig scherm
Wouter Vosters, bij Wezel een vertrouwd gezicht op de linkerflank. © Mpics

Wezel Sport speelt zaterdagavond topper tegen Kontich met periodetitel als inzet: “Periodewinst mag geen einddoel zijn”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEIn eerste provinciale valt mogelijk zaterdagavond het verdict in de strijd om de eerste periodetitel. Daarin voert Wezel het hoge woord. De Molse formatie telt 4 punten voorsprong op Berg en Dal en 6 op Kontich. Wezel-Kontich is meteen de absolute topper van de negende speeldag.

 1. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0 achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen uitraken”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.
 1. Elise Van Sas (VC Oudegem): “Vorig jaar wonnen we de beker van België, dit jaar willen we de titel pakken”
  Volleybal

  Elise Van Sas (VC Oudegem): “Vorig jaar wonnen we de beker van België, dit jaar willen we de titel pakken”

  Het ging zaterdagavond in de Edugo Arena vooral over de eerste plaats in de Liga bij de vrouwen. VDK Gent tegen VC Oudegem, altijd een garantie voor spektakel. Na dit weekend is het zonneklaar welke ploegen er voor de play-offs en de landstitel zullen spelen. Asterix Avo, VDK Gent, Charleroi Volley en uiteraard ook VC Oudegem staan te drummen op de eerste vier plaatsen. Elk weekend is het haasje over springen tussen deze beste ploegen in het land.
 2. City Pirates krijgt koekje van eigen deeg en geeft nu zelf marge van twee goals weg tegen Turnhout (2-4): “En toch kan ik de groep weinig verwijten”

  City Pirates krijgt koekje van eigen deeg en geeft nu zelf marge van twee goals weg tegen Turnhout (2-4): “En toch kan ik de groep weinig verwijten”

  Begin januari boog City Pirates op bezoek bij Turnhout een 3-1 achterstand om in een 3-4 zege, maar zaterdagavond kreeg het een koekje van eigen deeg. De piraten liepen tot 2-0 uit en hadden controle over de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer vlak voor rust gaf Turnhout opnieuw hoop. Gesterkt door de trainerswissel eerder deze week gingen de bezoekers onder leiding van Mike Mossel na rust nog helemaal over City Pirates, dat nalaat om een degradatieconcurrent verder terug te slaan, 2-4 was de eindstand.