Met Dylan Vandenstorme aan het achterwiel bolde Warre Vangheluwe in Borsbeke als derde over de streep.
Volledig scherm
Met Dylan Vandenstorme aan het achterwiel bolde Warre Vangheluwe in Borsbeke als derde over de streep. © Geert De Rycke

Warre Vangheluwe derde in Omloop HNB: “Ik speelde de hele koers met de pedalen, maar zat wat gevangen”

wielrennen beloftenWarre Vangheluwe (20) heeft zijn tweede podiumplaats van het seizoen beet. Nadat hij in maart derde werd in de Grote Prijs Fitte Peeters in Mol eindigde hij zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke opnieuw op nummer drie.

 1. KSK Heist bereikt de vierde ronde van de Croky Cup na 3-0-winst tegen Achel VV. Met dank aan Jef Colman, die drie keer scoorde: “De bal wilde er eerst niet in, maar gelukkig bleef ik de steun voelen van ploeg en coach”

  KSK Heist bereikt de vierde ronde van de Croky Cup na 3-0-winst tegen Achel VV. Met dank aan Jef Colman, die drie keer scoorde: “De bal wilde er eerst niet in, maar gelukkig bleef ik de steun voelen van ploeg en coach”

  KSK Heist zit in de vierde ronde van de Croky Cup. In zijn bekerwedstrijd van de derde ronde tegen de Limburgse eersteprovincialer Achel VV trok Heist aan het langste eind, dankzij drie doelpunten van aanwinst Jef Colman. Heist had het lange tijd niet onder de markt tegen de Limburgers, maar haalde uiteindelijk wel verdiend de volgende ronde.
 2. Yonas Malede kent na vijf weken afwezigheid “lastig” debuut voor Malinwa: “Ik moet iedereen nog leren kennen”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Yonas Malede kent na vijf weken afwezig­heid “lastig” debuut voor Malinwa: “Ik moet iedereen nog leren kennen”

  Door het uitvallen van Julien Ngoy gunde Danny Buijs nieuwkomer Yonas Malede (22) zijn eerste basisplaats van het seizoen. De Israëliër had het niet onder de markt met twee Cercle-verdedigers voortdurend in zijn nek. Niet onlogisch na vijf weken afwezigheid door een bovenbeenblessure. “Ik ben blij terug te zijn. Volgende week zal ik er fysiek helemaal staan”, reageerde Malede.
 3. Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”
  Voetbal Beker van België

  Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”

  Rupel Boom begint zondagnamiddag aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Nadat de Spaanse overname vorig seizoen uitdraaide op een fiasco blies de Amerikaanse overnemer Nathan Crockett de club nieuw leven in. Een nieuwe technische staf onder leiding van coach Stéphane Demets en een fel vernieuwde spelersgroep beginnen dit weekend dus officieel aan hun seizoen. Met de competitieopener van volgende woensdag tegen Ninove in het vooruitzicht wacht zondag de generale repetitie tegen Diegem in het kader van de Beker van België.