Ward D'hoore verdedigt zondag in Brussel zijn nationale titel over de 5000m.
Volledig scherm
Ward D'hoore verdedigt zondag in Brussel zijn nationale titel over de 5000m. © Photo News

Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”

ATLETIEKKomend weekend wordt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het Belgisch kampioenschap alle categorieën afgewerkt. Ward D’hoore mag er op de 5000m zijn nationale titel verdedigen. Met tegenstanders als Soufiane Bouchikhi, Michael Somers en Steven Casteele wordt dat geen gemakkelijke opdracht, maar toch gelooft de Houtlander in zijn kansen. “De wedstrijd moet altijd nog gelopen worden en ik hoop toch opnieuw op het podium te staan.”

  1. Dina Boels is enige Brabantse medaillewinnaar op BK nieuwelingen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”
    Wielrennen nieuwelingen

    Dina Boels is enige Brabantse medaille­win­naar op BK nieuwelin­gen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”

    Dina Boels (Van Moer Logistics Cycling Team) eindigde op de derde plaats op het BK voor meisjes-nieuwelingen. De Bierbeekse is daarmee de enige Brabantse medaillewinnaar op het Belgische kampioenschap in Liedekerke. Nolan Huysmans (Avia CT) pakte de vijfde plaats bij de eerstejaars nieuwelingen, Wies Nuyens (Alfasun) was als tiende de beste Brabander bij de tweedejaars. “In de slotfase reed er nog een renster weg, door haar niet terug te halen, stelde ik mijn podiumplaats veilig”, reageert Dina Boels.