Ward D'Hoore (rechts) bekroonde zijn uitstekende vorm met brons op het BK 5000m in Gentbrugge en een scherp nieuw persoonlijk record op de 5000m tijdens de KBC Nacht van de Atletiek.
Volledig scherm
Ward D'Hoore (rechts) bekroonde zijn uitstekende vorm met brons op het BK 5000m in Gentbrugge en een scherp nieuw persoonlijk record op de 5000m tijdens de KBC Nacht van de Atletiek. © Geert De Rycke

Ward D’Hoore is met nationaal brons en toptijd op 5000m helemaal terug na blessureleed: “Heb toegewerkt naar deze periode”

AtletiekDoor een aanslepende achillespeesblessure kwam Ward D’Hoore (27) afgelopen winter niet in actie. Na een lange en geduldige revalidatie bewees hij de afgelopen weken echter dat hij helemaal terug is. Hij won de 10km op de Nacht van Vlaanderen, pakte brons op het BK 5000m en liep zaterdag op de KBC Nacht van de Atletiek een sterk persoonlijk record van 13.47.11 op de 5000m. “Alle puzzelstukjes vielen in elkaar”, klinkt het.

 1. Bram Van Eerstvelde effent pad richting Brakelse forfaitzege in beker: “Zelzate wordt de echte test”
  Voetbal Tweede nationale A

  Bram Van Eerstvelde effent pad richting Brakelse forfaitze­ge in beker: “Zelzate wordt de echte test”

  Olsa Brakel heeft een stevige bekerreputatie hoog te houden. Geel-zwart is alvast goed uit de startblokken geschoten. Zoals verwacht bood de Waalse tweedeprovincialer Jemappes maar beperkt weerstand en was de forfaitzege niet meer dan logisch. Na het vroeg uitvallen van Nelis, vorig jaar nog Brakels topschutter, effenden verdediger Cordie en middenvelder Van Eerstvelde het pad met elk twee doelpunten. Komende zondag wacht de lastige verplaatsing naar Zelzate in de derde ronde van de Croky Cup.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.