Ward D'Hoore werd afgelopen zomer nog voor het eerst in zijn carrière nationaal kampioen op de 5000m en start zondag met ambitie op het BK korte cross in Brussel.
Volledig scherm
Ward D'Hoore werd afgelopen zomer nog voor het eerst in zijn carrière nationaal kampioen op de 5000m en start zondag met ambitie op het BK korte cross in Brussel. © Photo News

Ward D’Hoore kijkt enorm uit naar het BK veldlopen : “Vooral blij dat we toch één wedstrijd kunnen lopen deze winter”

AtletiekZondag wordt in het Park van Laken in Brussel het Belgisch kampioenschap veldlopen georganiseerd. Het wordt een unieke editie, want het kampioenschap wordt met een beperkt deelnemersveld en zonder publiek afgewerkt. Voor heel wat deelnemers wordt het de eerste en enige keer dat ze deze winter in actie kunnen komen. Ward D’Hoore (HAC) is één van hen en kijkt enorm uit naar het BK. “Als je weet dat mijn laatste competitie dateert van begin september, dan zal je wel begrijpen dat ik er heel veel zin in heb”, lacht hij.

 1. Hanna Vandenbussche trekt met veel goesting naar BK veldlopen, maar: “Geen idee waar ik momenteel sta”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche trekt met veel goesting naar BK veldlopen, maar: “Geen idee waar ik momenteel sta”

  Zondag wordt in het Park van Laken in Brussel het BK veldlopen georganiseerd. Door de strenge coronamaatregelen worden enkel de korte en lange cross voor senioren voorzien en mogen telkens slechts veertig atleten aantreden. Hanna Vandenbussche (AVR), die in 2019 en 2020 respectievelijk goud en zilver pakte in Brussel, trekt met veel goesting naar het kampioenschap. “Ik ben heel dankbaar dat ons deze kans wordt geboden, want dit is zeker niet evident”, zegt ze.
 1. Ontgoochelde Rik De Mil: "De jongens die op het veld stonden, verdienden meer dan dit"
  Play

  Ontgoochel­de Rik De Mil: "De jongens die op het veld stonden, verdienden meer dan dit"

 2. Genk-doelman Vandevoordt krijgt grote verjaardagskaart
  Play
  Racing Genk

  Gen­k-doel­man Vande­voordt krijgt grote verjaar­dags­kaart