Wannes Haemels (r.) feliciteert doelpuntenmaker Dimitri Nesen (11) met zijn winning goal tegen Berlaar-Heikant.
Volledig scherm
Wannes Haemels (r.) feliciteert doelpuntenmaker Dimitri Nesen (11) met zijn winning goal tegen Berlaar-Heikant. © Mpics

Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”

VOETBAL DERDE NATIONALE BDerdenationaler Nijlen boekte vorig weekend een zuinige zege in de derby tegen Berlaar-Heikant, 1-0 werd het. Een weinig spectaculaire score, maar toch waren er meer dan voldoende redenen voor de Nijlenaars om uitbundig te vieren. Niet alleen won Nijlen zijn eerste derby sinds lang, het hield ook voor de eerste keer dit seizoen de nul én het boekte een 6 op 6. Meteen goed voor een sprongetje in het klassement, zo de top vijf in.

 1. Multisporten kreunen onder corona: Helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisoverleg over Hel van Kasterlee

  Multispor­ten kreunen onder corona: Helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisover­leg over Hel van Kasterlee

  Met meer dan 120 ingeschreven deelnemers leek de Damse Duivelshond-duatlon opnieuw een groot succes te worden. Maar zaterdag kwam minder dan de helft van de ingeschreven deelnemers uiteindelijk aan de start. De Gentse Debbie Sanders en Leuvenaar Pieter Ooms kaapten op de lange afstand de zege weg, maar na afloop was toch vooral het feit dat ook de multisport kreunt onder corona hét gespreksonderwerp. Maandag vindt overigens crisisoverleg plaats of en hoe de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, op 19 december kan doorgaan.
 2. Kunnen Aleksandar Stankov en KFC Diest zich herpakken in ouderwetse derby tegen KVK Beringen? “Ik voel nog altijd een positieve sfeer in de groep”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Kunnen Aleksandar Stankov en KFC Diest zich herpakken in ouderwetse derby tegen KVK Beringen? “Ik voel nog altijd een positieve sfeer in de groep”

  Zaterdagavond staat er in derde nationale B nog eens een ouderwetse derby tussen KVK Beringen en KFC Diest op het programma. Beide clubs teren op een rijke voetbalgeschiedenis, maar anno 2021 is het vooral knokken om zich stilaan weer op de nationale voetbalkaart te zetten. Diest begon verrassend sterk aan het seizoen, maar zakte dan terug, terwijl Beringen stilaan aan een opmars lijkt bezig te zijn.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De openingsavond van de derde editie van de Ypres Historic Regularity werd verreden in kletsnatte omstandigheden. In combinatie met het erg hoge ritme, met een closed road stage in Boezinge en 8 regelmatigheidsritten in de regio Kust-Diksmuide, en de donkere nacht, was het een verraderlijke openingsetappe. Enkele tenoren lieten zich verrassen, wat resulteert in een verrassende leidersplaats voor Eddy Snaet en Filip Deplancke in hun Porsche 911.