Wannes Dewulf was tijdens de International Belgian Track Meeting de enige Belgische junior die het podium haalde. In de scratch werd hij tweede.
Volledig scherm
Wannes Dewulf was tijdens de International Belgian Track Meeting de enige Belgische junior die het podium haalde. In de scratch werd hij tweede. © Geert De Rycke

Wannes Dewulf in Gent tweede in internationale scratch: “Vorig jaar niet klaar voor nationale pisteselectie, nu wel”

PISTEWIELRENNEN JUNIORENOp het nevenprogramma van de International Belgian Track Meeting in Gent stonden twee zondag twee proeven voor jongens junioren. Tweedejaars Wannes Dewulf uit Roeselare was de enige Belg, die het podium haalde. In de scratch werd hij tweede na de Zwitser Jan Christen, die ook de puntenrit won.

 1. Arne Naudts (27) krijgt geen contractverlenging bij MVV en Lommel: “Nochtans was ik bepalend in een moeilijk seizoen”
  Voetbal buitenland

  Arne Naudts (27) krijgt geen contract­ver­len­ging bij MVV en Lommel: “Nochtans was ik bepalend in een moeilijk seizoen”

  Arne Naudts moet op zoek naar een nieuwe club nu het seizoen in de Nederlandse Keuken Kampioen-divisie er sinds woensdagavond opzit. De 27-jarige Gentenaar werd in zijn laatste contractjaar bij Lommel verhuurd aan de Nederlandse tweedeklasser MVV, maar bij geen van beide clubs werd hem, ondanks een meer dan degelijk jaar in Maastricht, een contract voorgelegd.
 2. Xavier Maassen is terug na corona. Snelle man uit Lanaken racet in de Porsche Carrera Cup
  Autosport

  Xavier Maassen is terug na corona. Snelle man uit Lanaken racet in de Porsche Carrera Cup

  Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 is onder een goed gesternte gestart. 19 wagens namen in Spa-Francorchamps de start van twee knappe wedstrijden, maar evenwel zonder Xavier Maassen, want de voormalige kampioen van deze prestigieuze merkencup lag door Covid-19 thuis geveld. Maassen maakt dit weekend zijn comeback, op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Hij start aan een zeer uitdagende inhaalrace, want met twee nulresultaten door zijn afwezigheid en nog tien wedstrijden op de kalender, liggen de jokers al op tafel…
 1. 18-jarige Maren van Wijngaarden: “Blij met de kansen die ik als jonge goalie bij KRC Genk Ladies krijg”
  Voetbal Super League PO2

  18-jarige Maren van Wijngaar­den: “Blij met de kansen die ik als jonge goalie bij KRC Genk Ladies krijg”

  Door de onbeschikbaarheid van Joséphine Delvaux dropte trainer Guido Brepoels beloftenkeeper Maren van Wijngaarden in het Genkse doel. De jeugdige van Wijngaarden is blij met deze kansen. Enkel vallen de uitslagen van KRC Genk Ladies wat tegen. Vrijdagavond is Zulte Waregem te gast in Genk. Wil men nog gaan voor de eerste plaats in PO2, hebben de Genkies absoluut een driepunter nodig.
 2. Yoran Deschepper loopt snelle 100m in Oordegem: “Technisch een goeie wedstrijd gelopen”

  Yoran Deschepper loopt snelle 100m in Oordegem: “Technisch een goeie wedstrijd gelopen”

  Vandaag werd in Oordegem de derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. De weergoden blijven de atleten slechtgezind, maar toch komen de West-Vlaamse toppers stilaan onder stoom. Yoran Deschepper (21) was de grote uitblinker met een nieuw persoonlijk record van 10.66 op de 100m. “Deze prestatie ligt in lijn met wat ik een paar weken geleden al op de 200m liet zien”, zegt hij.
 1. Bekijk hier de hoogtepunten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campenaerts en de vreemde opgave van Ewan
  Play
  Giro
  2

  Bekijk hier de hoogtepun­ten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campe­naerts en de vreemde opgave van Ewan

  15 mei
 2. Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”
  Play
  Rode Duivels
  24

  Roberto Martínez over de hete hangijzers voor zijn EK-selectie: “Chadli? Hij heeft het voordeel dat hij op vier posities kan spelen”

  14 mei