Walter Meeuws (inzet en onderste rij, derde van links) kwam begin de jaren '70 als aanvaller over van tweedeprovincialer Gierle.
Volledig scherm
Walter Meeuws (inzet en onderste rij, derde van links) kwam begin de jaren '70 als aanvaller over van tweedeprovincialer Gierle. © Racing Mechelen RV/ Photo News

Walter Meeuws (Racing Mechelen) over de tijd van toen: “Bij Racing schitterde ik nog een laatste keer als aanvaller”

Voetbal TraditieclubsWalter Meeuws (69) ruilde in 1970 tweedeprovincialer Gierle voor toenmalig tweedeklasser Racing Mechelen. Hij bleef er uiteindelijk twee seizoenen, maar maakte er als 19-jarige toen al indruk. De later beenharde verdediger van onder meer Beerschot, Standard, Ajax en de Rode Duivels maakte vooral furore in het Oscar Vankesbeeckstadion als... aanvaller.

 1. Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoenszege: “We kunnen nog heel wat vooruitgang boeken”
  voetbal derde provinciale A

  Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoensze­ge: “We kunnen nog heel wat vooruit­gang boeken”

  Het heeft even geduurd, maar na zeven speeldagen heeft SV Diksmuide B een eerste seizoenszege eindelijk te pakken in derde provinciale A. En wat voor een: het stuurde Adinkerke met het schaamrood op de wangen naar huis met een vooroorlogse 13-0-zege. Welgekomen ademruimte voor de ploeg van aanvoerder Len Dejaegher, die dit weekend naar de ongeslagen leider Lombardsijde trekt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.