Walter Degreef woont nu in Hasselt.
Volledig scherm
Walter Degreef woont nu in Hasselt. © Borgerhoff

Walter Degreef (FC Beringen) over de tijd van toen: “Glorietijd bij de mijnploeg was goed voor transfer naar Anderlecht”

Voetbal TraditieclubsIn de glorieperiode van FC Beringen speelde centrale verdediger Walter Degreef (64) een belangrijke rol. Als jongere voetbalde Degreef bij Flandria Paal. Hij forceerde op 12-jarige leeftijd een transfer naar FC Beringen. Zes jaar later, in 1975, vierde hij zijn debuut in eerste klasse bij de mijnploeg. Na de glorietijd bij het roemruchte Beringen volgde een droomtransfer naar het grote Anderlecht. Na het verkopen van zijn zaak twee jaar geleden, woont Walter Degreef nu in Hasselt. Hij geniet van een terugblik op het verleden.

 1. Limburg succes in GT World op Magny-Cours. Vanthoor wint algemeen, Machiels de klasse

  Limburg succes in GT World op Mag­ny-Cours. Vanthoor wint algemeen, Machiels de klasse

  In het Franse Magny-Cours wordt dit weekend de eerste meeting van de GT World Sprint verreden en het kampioenschap startte perfect voor de regerende kampioen Dries Vanthoor. De man uit Hasselt won, samen met zijn teamgenoot Charles Weerts de opener van het seizoen, een nachtrace op de Franse voormalige F1-omloop. In de Pro/Am-categorie ging de zege naar een andere Hasselaar, Louis Machiels. Later vandaag volgt nog een tweede wedstrijd.
 2. Dragons rekent tijdens finales op doelvrouw Roos Knijff: “Veel kwaliteit in dit team”
  Hockey Eredivisie

  Dragons rekent tijdens finales op doelvrouw Roos Knijff: “Veel kwaliteit in dit team”

  Eén van de speelsters die bij de vrouwen van Dragons tijdens de play-offs een uiterst secure indruk laat is de Nederlandse doelvrouw Roos Knijff. In haar eerste jaar bij de Brasschaatse club staat ze meteen in de play-offfinale. Knijff beseft dat ze in het dubbele treffen met Gantoise wel wat werk zal moeten opknappen. “We zijn de underdog, maar gaan keihard vechten”, zegt Knijff.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei