Na een kwartier spelen kreeg bezoeker Jelle Belmans (rechts) rood na een overtreding op de doorgebroken Sasha Oduro.
Volledig scherm
Na een kwartier spelen kreeg bezoeker Jelle Belmans (rechts) rood na een overtreding op de doorgebroken Sasha Oduro. © Geert De Rycke

Vroege uitsluiting helpt Merelbeke aan derbywinst tegen Dikkelvenne

voetbal tweede nationale ANa zes duels zonder overwinning knoopte KFC Merelbeke op een drassige Moerkensheide opnieuw met de drie punten aan. Het won met 2-0 van KSC Dikkelvenne, dat na een kwartier al tot tien spelers was herleid.

 1. Radiostilte bij Team De Ceuster-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen
  Veldrijden beloften

  Radiostil­te bij Team De Ceus­ter-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen

  Het niet verlengen van het contract van Belgisch kampioen Julie Brouwers door haar team De Ceuster-Bonache lokte heel wat reacties uit. Vooral het feit dat haar team voor verjonging kiest en toch de nationale kampioene en de beste Belgische belofte op het WK op straat zet, is vreemd. “Ik begrijp de vragen, maar we hebben beslist om er niet over te communiceren”, klinkt het bij manager Davy De Ceuster. “Ik had dit niet zien aankomen, het nieuws werd ons in een kort gesprek meegedeeld”, reageert papa Gerry Brouwers.
 2. Kristof Sulmon bindt opnieuw de voetbalschoenen aan bij Boka United: “Het kriebelde, maar deze interim zal slechts zes maanden duren”
  Voetbal eerste provinciale

  Kristof Sulmon bindt opnieuw de voetbal­schoe­nen aan bij Boka United: “Het kriebelde, maar deze interim zal slechts zes maanden duren”

  Boka United staat na twintig speeldagen op de vijftiende plaats in eerste provinciale. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij leider Beigem Humbeek. Kristof Sulmon zal opnieuw zijn plaats onder de lat innemen en dat is best verrassend. De zesendertigjarige ancien van vele veldslagen had op het einde van vorig seizoen immers zijn voetbalpensioen aangekondigd.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Spits Bob Straetman weet wat zijn ploeg Ninove te doen staat: “Zes op zes zal ons boost geven”
  Voetbal eerste nationale

  Spits Bob Straetman weet wat zijn ploeg Ninove te doen staat: “Zes op zes zal ons boost geven”

  Het is money time voor KVK Ninove. Na de jaarwissling pakten de groenhemden een magere 2 op 15. De ploeg is weggezakt naar een voorlaatste plaats in het klassement. Met een bezoek bij rode lantaarn Mandel United zaterdagavond en volgende week een thuismatch tegen het als derde laatste geklasseerde Hoogstraten staan de jongens van caoch Haydock voor twee cruciale weken in de strijd tegen de degradatie.
 3. Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”
  voetbal jupiler pro league

  Geen ‘match om snel te vergeten’ op Union voor Lennert Hallaert (Zulte Waregem): “Krampen na een uur”

  “Een wedstrijd die we zo snel mogelijk moeten vergeten”: zo werd de verliespartij op Union door Mbaye Leye reeds zondagavond bij het laatste fluitsignaal van Wim Smet netjes neergelegd. Voor één (jonge)man zal het evenwel een wedstrijd om nooit te vergeten zijn. Lennert Hallaert (19) kreeg in het Dudenpark zijn eerste basisplaats en bleef zowaar tot het einde tussen de lijnen. “Wat als ik volgende week weer met Jong Essevee moet aantreden? Dan draai ik de knop om en geef ik daar het beste van mezelf.”