Doelman Maxim Figys (links) is de enige doelman in de nationale reeksen die zich dit seizoen nog niet moest omdraaien. Zondag won hij met Voorde-Appelterre makkelijk bij Eppegem met 0-3.
Volledig scherm
Doelman Maxim Figys (links) is de enige doelman in de nationale reeksen die zich dit seizoen nog niet moest omdraaien. Zondag won hij met Voorde-Appelterre makkelijk bij Eppegem met 0-3. © RV/Sophie Richez

Voorde-Appelterre blijft leider en is enige ploeg in nationale reeksen zonder tegendoelpunt: “Maar geen sprake van euforie”

Voetbal derde nationale AVoorde-Appelterre blijft als een wervelwind doorheen de competitie razen. Ook Eppegem kon de roodhemden zondagnamiddag niet afstoppen. Dankzij de winst (0-3) slaat de fusieclub samen met co-leider Tempo Overijse al een eerste kloofje met de rest van de ploegen. Opvallend is dat Voorde-Appelterre in de eerste vier matchen van het seizoen nog geen enkel tegendoelpunt slikte. Doelman Maxim Figys is daarmee het enige sluitstuk in de nationale reeksen dat zich dit seizoen nog niet moest omdraaien.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Senne Vits herwon vertrouwen na toevallige herkansing en trekt met Rupel Boom naar Thes Sport: “Clean sheets geven vertrouwensboost”
  voetbal eerste nationale

  Senne Vits herwon vertrouwen na toevallige herkansing en trekt met Rupel Boom naar Thes Sport: “Clean sheets geven vertrou­wens­boost”

  Het kan keren. Na de 0-3-nederlaag tegen Wezet werd Rupel Boom-doelman Senne Vits naar de bank verwezen, maar toen concullega Laverge een week later al na een kwartier geblesseerd werd afgevoerd, mocht de 26-jarige goalie opnieuw opdraven. Op bezoek bij Winkel hield Vits zijn netten schoon en ook vorig weekend tegen Jong Charleroi hield hij de nul (1-0). Een derde clean sheet in vier wedstrijden die de Steenbakkers een 9 op 12 opleverde. Deugddoende cijfers in aanloop naar het duel met Thes Sport, dat met een 3 op 15 zelf wat op de sukkel lijkt.