Jürgen Roelandts poseert met de fiets waarmee hij op de Olympische Spelen reed.
Volledig scherm
Jürgen Roelandts poseert met de fiets waarmee hij op de Olympische Spelen reed. © Koen Merens

Voor Jürgen Roelandts (35) was Londen 2012 een hoogtepunt: “Olympisch diploma is fijn aandenken”

wielrennen bijna vergeten olympiërsHoewel Jürgen Roelandts geen alleswinnaar was, heeft hij toch een fraai palmares bij elkaar gereden. Menig wielerliefhebber herinnert zich onmiddellijk de Belgische titel die hij in 2008 in Knokke-Heist behaalde. Zijn olympische prestatie mag er ook wezen. Op de Olympische Spelen 2012 strandde hij in Londen op een knappe zevende plaats. Het leverde hem een olympisch diploma op.

  1. Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”
    volleybal

    Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”

    Asterix Avo heeft een prima wedstrijd afgewerkt in Piraeus, de havenstad van Athene. De piepjonge kern van trainer-coach Kris Vansnick - de basiszes was gemiddeld 21 jaar jong - telde bovendien tal van speelsters die hun internationaal debuut vierden. De veelbelovende Europese start tegen Olympiakos in de sterke Champions League doet het beste verhopen voor de toekomst.