Volkwin De Smedt had alle reden tot lachen na de triatlon van Berlare want hij boekte er zijn eerste winst uit zijn carrière. 
Milan Leys (l.) en zijn broer Brecht (r.) werden tweede en derde.
Volledig scherm
Volkwin De Smedt had alle reden tot lachen na de triatlon van Berlare want hij boekte er zijn eerste winst uit zijn carrière. Milan Leys (l.) en zijn broer Brecht (r.) werden tweede en derde. © Geert De Rycke

Volkwin De Smedt pakt in Berlare eerste zege uit carrière: “Het resultaat van hard werken”

TriatlonDe amper 21-jarige Volkwin De Smedt uit Aaigem heeft zaterdag in Berlare de 36ste editie van de Donktriatlon op zijn naam geschreven. Voor het jonge 3PT-Solidpharma-talent werd het de eerste zege uit zijn carrière. De Smedt maakte het verschil tijdens het lopen. Zijn broer Brecht mocht als derde mee op het podium. Bij de vrouwen trok de Kempense Kaat Van Eynde, net als eerder dit seizoen in Hamme, aan het langste eind.

  1. Trainer Bruno Debo (KVK Westhoek) tevreden na debuut Ekangamene: “Hij viel niet door de mand”
    VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

    Trainer Bruno Debo (KVK Westhoek) tevreden na debuut Ekangamene: “Hij viel niet door de mand”

    “Geen paniek”, benadrukt trainer Bruno Debo na de 0-2-nederlaag van tweedenationaler KVK Westhoek zondag tegen VV Zelzate. Eén van de weinige pluspunten in het Crack Stadion in Ieper was het debuut van Enoch Ekangamene. Ekangamene stond aan de aftrap als centrale verdediger. “Hij is een Congolees, woonachtig in Ploegsteert en kwam zichzelf aanbieden”, aldus de trainer.