Volkwin De Smedt had alle reden tot lachen na de triatlon van Berlare want hij boekte er zijn eerste winst uit zijn carrière. 
Milan Leys (l.) en zijn broer Brecht (r.) werden tweede en derde.
Volledig scherm
Volkwin De Smedt had alle reden tot lachen na de triatlon van Berlare want hij boekte er zijn eerste winst uit zijn carrière. Milan Leys (l.) en zijn broer Brecht (r.) werden tweede en derde. © Geert De Rycke

Volkwin De Smedt pakt in Berlare eerste zege uit carrière: “Het resultaat van hard werken”

TriatlonDe amper 21-jarige Volkwin De Smedt uit Aaigem heeft zaterdag in Berlare de 36ste editie van de Donktriatlon op zijn naam geschreven. Voor het jonge 3PT-Solidpharma-talent werd het de eerste zege uit zijn carrière. De Smedt maakte het verschil tijdens het lopen. Zijn broer Brecht mocht als derde mee op het podium. Bij de vrouwen trok de Kempense Kaat Van Eynde, net als eerder dit seizoen in Hamme, aan het langste eind.

  1. Jelle Vossen na nieuw verlies van Zulte Waregem in Westerlo: “Het mag nu toch echt eens gaan meezitten”
    Jupiler Pro League

    Jelle Vossen na nieuw verlies van Zulte Waregem in Westerlo: “Het mag nu toch echt eens gaan meezitten”

    Door de afwezigheid van de geschorste Ramirez, koos Mbaye Leye in Westerlo voor een driemansvoorhoede met Ndour en Fadera als diepste duo en Jelle Vossen daar kort achter, hangend maar ook weer hardwerkend. De Limburger was de gevaarlijkste man van Essevee, maar zag een kogel via de lat weer in het veld springen. “Exemplarisch voor het geluk dat nooit eens onze kant kiest”, zucht de ex-Rode Duivel.