Ramiro Vaca en Raphael Holzhauser mochten woensdag de eerste zege van Beerschot in de huidige campagne vieren.
Volledig scherm
Ramiro Vaca en Raphael Holzhauser mochten woensdag de eerste zege van Beerschot in de huidige campagne vieren. © Belga

Volgt na Beerschots bekerzege nu ook eerste overwinning in competitie? Met iets beter gevoel richting zespuntenmatch tegen Seraing

Voetbal 1A‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’, zegt het spreekwoord. En dus koestert men bij het fel geplaagde Beerschot de bekerzege op het veld van eerstenationaler Francs Borains. Er zijn alleszins een paar positieve punten die kunnen worden meegenomen naar de cruciale competitiematch van zaterdag tegen Seraing.

 1. Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”
  voetbal jupiler pro league

  Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”

  Zondag krijgt Cercle Brugge met AA Gent één van de pretendenten op een plaats in de Champions’ Play-Offs over de vloer. De Buffalo’s mogen alvast een gemotiveerde Abu Francis op het Brugse middenveld verwachten. De 21-jarige Ghanees speelde zichzelf met enkele sterke prestaties in het team. “Voor mij is dit absoluut geen verrassing”, klinkt hij vastberaden.
 1. Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendarische auto”
  autosport

  Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendari­sche auto”

  Op zaterdag 8 juli 2017 startte ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen voor het eerst in een autosportwedstrijd op circuit. Nu meer dan vijf jaar later zal de voormalige wielerster zijn debuut in de rallysport maken. Tijdens de Legend Boucles @Bastogne 2023, met start op zaterdag 4 februari, kruipt Boonen achter het stuur van een Porsche 911 uit de stal van BMA om kennis te maken met een totaal nieuwe discipline in de autosport.
 2. Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Na een lange winterpauze van zes weken wordt er dit weekend opnieuw gehandbald in eerste nationale. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de eindspurt richting de play-offs en play-downs ingezet. Kortrijk mag vanop haar huidige vijfde voorlopig meestrijden om promotie, maar mathematisch is Spurs nog niet zeker van de play-offs. Leider Eynatten-Raeren komt zaterdagavond op bezoek in Sportcampus Lange Munte.