Stijn Degeest, Dries Verstappen (l.) en Arne Van Cauwenberghe (r.) stonden dit jaar op het podium van het PK bij de juniores.
Volledig scherm
Stijn Degeest, Dries Verstappen (l.) en Arne Van Cauwenberghe (r.) stonden dit jaar op het podium van het PK bij de juniores. © Geert Tresignie

Vlaams-Brabant kent provinciale kampioenschappen wielrennen op de weg

WielrennenOp het aanbestedingsweekend van de Vlaams-Brabantse afdeling van Cycling Vlaanderen werden enkele knopen definitief doorgehakt. Een aantal ‘bekende’ organisatoren is opnieuw van de partij. Enkele nieuwkomers maken hun opwachting. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende kampioenschappen.

 1. Jeffe Landuyt (SV Belisia): “Mijn doelpunt is goed voor een belangrijke driepunter”
  voetbal tweede nationale B

  Jeffe Landuyt (SV Belisia): “Mijn doelpunt is goed voor een belangrij­ke driepunter”

  Gezien Belisia en Hasselt op zondagmiddag hun derby afwerkten en alle andere wedstrijden reeds zaterdagavond gespeeld werden, was vooraf het belang van deze ontmoeting meteen in te schatten. “Niet onbelangrijk dus om toch een driepunter mee te pakken”, vertelt de maker van het enige doelpunt, Jeffe Landuyt. “Voetballend zit dit Hasselt goed in mekaar, had onze trainersstaf vooraf gemeld. Zaak was dan ook om een doelpuntje te scoren en het achterin goed gesloten te houden. Achteraf bekeken, hebben we onze opdracht dan ook tot in de puntjes uitgevoerd.”
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.