Vince Lammens krijgt als jonge speler veel kansen bij Bavi Vilvoorde.
Volledig scherm
Vince Lammens krijgt als jonge speler veel kansen bij Bavi Vilvoorde. © KMS

Vince Lammens staat met Bavi Vilvoorde verrassend aan de leiding in Top Division 2: “Deze ploeg is enorm gegroeid”

Basketbal Top Division 2Na 4 speeldagen staat Bavi Vilvoorde – weliswaar met vijf andere ploegen – aan de leiding in Top Division 2. Dat mag als een kleine verrassing beschouwd worden. Nauwelijks een jaar geleden moest nagenoeg dezelfde groep nog knokken om de degradatie te ontlopen. Het lelijke eendje lijkt helemaal open te bloeien.

 1. Jan Van Clé coördineert de eerste Europese wedstrijden van Achel: “Het is meer dan een uitdaging”
  Volleybal Challenge Cup

  Jan Van Clé coördi­neert de eerste Europese wedstrij­den van Achel: “Het is meer dan een uitdaging”

  Bij Tectum Achel worden maandagavond de koffers gepakt voor de eerste Europese trip van de Noord-Limburgers. De Achelse delegatie vertrekt in de nacht van maandag op dinsdag naar Amsterdam om er in alle vroegte de vlucht naar Valencia te pakken. Delegatieleider Jan Van Clé is al enkele maanden met de voorbereidingen bezig. De Mechelaar zetelt in de adviesraad van de club en werd door voorzitter en volleymakker Joos Gysen gevraagd om de campagne te coördineren. “Het was een uitdaging, maar wel leuk om te doen”, vertelt hij.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.