Student Vince Colpaert (r.) trekt binnenkort op Erasmus en zal dus het eerste deel van de competitie missen.
Volledig scherm
Student Vince Colpaert (r.) trekt binnenkort op Erasmus en zal dus het eerste deel van de competitie missen. © MGD

Vince Colpaert (KFC Diest) na ruime 7-1-bekerwinst tegen Stal Sport Koersel: “Dit was goed voor het moreel”

voetbal derde nationale BKFC Diest heeft zijn intrede in de Croky Cup niet gemist. De Limburgse tweedeprovincialer Stal Sport Koersel kreeg aan de Warande een stevige 7-1-pandoering om de oren. Komende zondag komt KFC Hoger Op Kalken over de vloer.

 1. KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwaliteiten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

  KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwalitei­ten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

  We schrijven speeldag drie in 1B. Behalve Francs-Borains, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft niemand nog het maximum van de punten. Zo delen vijf ploegen met vier punten de leidersplaats. Eén van die leiders is KSK Heist, dat tegen Olympic Charleroi op zoek gaat naar een tweede thuiszege. Winnen van Olympic deed Heist ook vorig seizoen, in het coronajaar. Een magistraal doelpunt van Carrasco volstond toen voor een 1-0 zege.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”
  volleybal

  Asterix Avo zet een knappe prestatie neer tijdens het hoogstaand Champions Leagueduel tegen Olympiakos Piraeus: “Het is straf wat we hier gebracht hebben”

  Asterix Avo heeft een prima wedstrijd afgewerkt in Piraeus, de havenstad van Athene. De piepjonge kern van trainer-coach Kris Vansnick - de basiszes was gemiddeld 21 jaar jong - telde bovendien tal van speelsters die hun internationaal debuut vierden. De veelbelovende Europese start tegen Olympiakos in de sterke Champions League doet het beste verhopen voor de toekomst.