In Dendermonde haalde Viktor Vandenberghe (r.) in het shirt van de nationale ploeg zijn eerste podium in een Wereldbeker.
Volledig scherm
In Dendermonde haalde Viktor Vandenberghe (r.) in het shirt van de nationale ploeg zijn eerste podium in een Wereldbeker. © Geert De Rycke

Viktor Vandenberghe beste Belg in Dendermonde: “Parcours was me op het lijf geschreven”

VELDRIJDEN JUNIORENEerstejaarsjunior Viktor Vandenberghe werd in de Wereldbekercross in het Oost-Vlaamse Dendermonde derde en beste Belg. Hij moest enkel de Nederlander David Haverdings en de Brit Nathan Smith laten voorgaan.

 1. Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”
  PREMIUM
  Wielrennen juniores

  Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”

  Aless De Bock staat zondag aan de start van Gent-Wevelgem voor juniores. De eerstejaars U19 uit Hechtel-Eksel maakt deel uit van een sterk team van Acrog-Tormans Balen met Sente Sentjens als speerpunt. “Sente is inderdaad onze vooruitgeschoven man. Ikzelf trek naar Gent-Wevelgem met de bedoeling me nog beter te leren kennen als renner. Vorig jaar werd ik derde bij de nieuwelingen, benieuwd wat het nu wordt”, vertelt de Noord-Limburger.
 2. Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalenteerde jeugdspelers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”
  PREMIUM
  Handbal Liga 2

  Pieter Synquintyn en Groot-Bijgaarden staan verrassend aan de leiding: “Getalen­teer­de jeugdspe­lers brachten nieuwe dynamiek in de ploeg”

  Groot-Bijgaarden SK staat na achttien speeldagen voor het eerst op kop in Liga 2. Een grote verrassing voor coach Pieter Synquintyn en zijn kompanen, want een jaar geleden vocht zijn ploeg nog tegen de degradatie. Met een weekend rust voor de boeg kan Groot-Bijgaarden SK zeker nog een tijdje genieten van de pas verworven leidersplaats.