Victor Vaneeckhoutte, eerder dit seizoen in de testtijdrit in Poperinge, schreef zaterdag Tour du Condroz op zijn naam.
Volledig scherm
Victor Vaneeckhoutte, eerder dit seizoen in de testtijdrit in Poperinge, schreef zaterdag Tour du Condroz op zijn naam. © VDB

Victor Vaneeckhoutte wint na lange solo Tour du Condroz: “En toch ben ik geen pure klimmer”

wielrennen junioresEerstejaarsjunior Victor Vaneeckhoutte heeft een prestigieuze zege beet. In Rotheux schreef de renner uit Vichte Tour du Condroz op zijn naam. Dankzij een knappe solo van dertig kilometer!

 1. Streekgenoten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoopte derde plaats”
  Triatlon

  Streekgeno­ten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoop­te derde plaats”

  Opvallend sterke Belgische prestaties in de Ironman van Finland afgelopen weekend. LTTD-atleet Hannes Bonami streed er lang mee voor een tweede plaats, maar moest uiteindelijk vrede nemen met het brons. Streekgenoot Filip Sheridan leverde op zijn beurt ook een strijd voor het podium. Hij kraakte in het afsluitende loopnummer en werd vierde. Dankzij hun knappe prestaties hebben beide triatleten wel een startbewijs voor de Ironman van Hawaï binnen twee maanden te pakken.
 2. Dani Ramirez maakte in moeilijke omstandigheden debuut bij Zulte Waregem: “Toch van genoten”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Dani Ramirez maakte in moeilijke omstandig­he­den debuut bij Zulte Waregem: “Toch van genoten”

  Tegen Racing Genk belandde Zulte Waregem, tien dagen na het onverhoopte gelijkspel in Club Brugge, weer met beide voeten in de werkelijkheid. Anders dan op Antwerp en in Brugge moest Essevee in de Limburgers vanaf de eerste minuut zijn meerdere erkennen. Maar Mbaye Leye maakte van de gelegenheid gebruik om in het laatste halfuur, toen Genk het gaspedaal wat minder hard indrukte, zijn Spaanse nieuwkomer Dani Ramirez met het Belgische voetbal kennis te laten maken.