De spelers zorgden voor een mooi eerbetoon aan hun coach, wijlen Peter Devos.
Volledig scherm
De spelers zorgden voor een mooi eerbetoon aan hun coach, wijlen Peter Devos. © Louis Hanssens / RV

Victor Van De Wiele (FC Gullegem) na thuisnederlaag:
“We hebben het allemaal aan onszelf te wijten”

voetbal tweede nationale AQua punten kan het met 12 op 39 beter bij FC Gullegem. Tegen Olsa Brakel ging het team van trainer Jordi Lemiengre zaterdagavond op de Poezelhoek onderuit (2-4) en zakt het weg naar de derdelaatste plaats. Na een bewogen en emotionele week, met woensdagnamiddag de uitvaart van gewezen trainer Peter Devos in het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”
  Voetbal eerste provinciale

  Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”

  De opluchting in het kamp van KBSK Retie was zondag groot. De fusieclub uit eerste provinciale boekte tegen Marierkerke-Branst een 4-3-overwinning. Na een heel sterke competitiestart was het van midden november geleden dat de Kempenaars nog een driepunter konden optekenen. Voor Geert Persoons, die in het zicht van de winterstop het roer van Andy Van Kets als T1 had overgenomen, was het zijn eerste driepunter.