Lucas Rougeaux gaf een assist in de 2-0 overwinning tegen Seraing.
Volledig scherm
Lucas Rougeaux gaf een assist in de 2-0 overwinning tegen Seraing. © Photo News

Verdediger Lucas Rougeaux was meteen belangrijk voor KV Kortrijk: “De drie punten waren het belangrijkste”

Voetbal 1AKV Kortrijk begon uitstekend aan zijn seizoen met een 2-0 thuisoverwinning tegen nieuwkomer Seraing. Zondag wacht het Antwerp van nieuwbakken coach Brian Priske. Verdediger Lucas Rougeaux is er klaar voor.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Kan Pelt klassement verbeteren tegen Nijlen?
  Voetbal derde nationale B

  Kan Pelt klassement verbeteren tegen Nijlen?

  Esperanza Pelt staat na vier speeldagen op een gedeelde tiende plaats. De Peltenaars konden nog maar één keer winnen, verloren twee keer en pakten één keer een punt. Dat lijkt niet meteen het resultaat waarop de Esperanza-jongens gerekend hadden. Pelt werd door de concurrenten gezien als één van de favorieten voor de titel, maar intussen gaapt er al wel een kloof van zes punten tussen Pelt en de leiders Geel en Termien.
 2. Renato Neto(ex-AA Gent) zoekt club: “Ik denk dat clubs zich blindstaren op mijn blessure, maar ik ben volledig fit”
  voetbal jupiler pro league

  Renato Neto(ex-AA Gent) zoekt club: “Ik denk dat clubs zich blindsta­ren op mijn blessure, maar ik ben volledig fit”

  Zondag spelen z’n ex-teams AA Gent en Cercle Brugge nog eens tegen elkaar in de Ghelamco Arena, zelf mocht hij vorige woensdag nog eens opdraven om aan de zijde van Ronaldinho een galamatch te spelen. Intussen zit Renato Neto (30) nog steeds zonder club. De Braziliaanse middenvelder is helemaal fit en hoopt zich toch te kunnen bewijzen.
 3. Michiel Klippelaar (Avanti Stekene) wil bevestigen tegen Wervik: “Zes op zes betekent niet dat het vanaf nu vanzelf zal lopen”
  voetbal derde nationale A

  Michiel Klippelaar (Avanti Stekene) wil bevestigen tegen Wervik: “Zes op zes betekent niet dat het vanaf nu vanzelf zal lopen”

  Avanti Stekene herstelde zich na een mindere seizoenstart. Zes op zes catapulteerde de Stekenaars naar de vierde stek - netjes binnen de ambities. Toch heeft de Stekense trein een overwinning nodig tegen Wervik om écht onder stoom te komen, weet ook Michiel Klippelaar. “Zes op zes betekent niet dat we al binnen zijn, dus we moeten winnen tegen Wervik.”