Belofte Arne Santy, hier begin vorig seizoen in Gent-Staden, is vrijdag van de partij in Geluwe.
Volledig scherm
Belofte Arne Santy, hier begin vorig seizoen in Gent-Staden, is vrijdag van de partij in Geluwe. © VDB

Velosport Geluwe organiseert vrijdag en dinsdag telkens twee koersen: “Het was een race tegen de klok”

WIELRENNEN ELITE Z/C EN BELOFTENIn het kermisvierende Geluwe zijn er vrijdagavond en komende dinsdag telkens twee wedstrijden voor beloften en elite zonder contract. Er mogen telkens 100 renners starten. Vrijdag 18 juni zijn de starturen om 16.30 uur en 19 uur. De aankomst is in de Wervikstraat. Enkele dagen later, op dinsdag 22 juni, start de Grote Prijs van Geluwe met finish in de Ieperstraat om 15 uur en 17.30 uur.

 1. Sterke Lotte Claes pakt zilver op Alpe d’Huez: “Heel tevreden over mijn wedstrijd en met persoonlijk record”
  Duatlon

  Sterke Lotte Claes pakt zilver op Alpe d’Huez: “Heel tevreden over mijn wedstrijd en met persoon­lijk record”

  In de Franse Alpen is gisteren de traditionele week van de multisport begonnen met de duatlon van Alpe d’Huez. De sterkbezette wedstrijd leverde meteen twee Belgische podiumplaatsen voor de naar West-Vlaanderen uitgeweken Waaslandse Lotte Claes en Waalse Alexandra Tondeur. De Belgische kampioene duatlon toonde met haar tweede plaats aan dat ze in supervorm is. Veel minder goed verging het haar trainer-vriend Jan Petralia die bij de mannen moest opgeven na een val.
 2. Derde internationaal toernooi voor het beachduo Cools-Van den Vonder in Ljubljana: “Eerst de kwalificaties overleven, dan opnieuw knallen”

  Derde internatio­naal toernooi voor het beachduo Cools-Van den Vonder in Ljubljana: “Eerst de kwalifica­ties overleven, dan opnieuw knallen”

  Lisa Van den Vonder en Sarah Cools zetten hun internationale opmars verder na de succesvolle manches van de ‘FIVB World Tour’ in Leuven en Sofia. In de Belgische universiteitsstad en tijdens de ‘Beach Open’ in de Bulgaarse hoofdstad bereikten ze tweemaal de halve finale. Een knappe prestatie van het Belgisch topteam. Nu trachten ze in Ljubljana minstens even goed te doen.