Paulius Valinskas (66) tracht Okko Jarvi (met bal) het scoren te beletten. In de achtergrond kijkt Pape Badji toe.
Volledig scherm
Paulius Valinskas (66) tracht Okko Jarvi (met bal) het scoren te beletten. In de achtergrond kijkt Pape Badji toe. © Geert De Rycke

Valinskas boekt vlotte zege met Okapi: “Eindelijk enkel aan basketbal denken”

Basketbal BNXT LeagueOkapi Aalst zette met vloeiend basketbal Phoenix Brussels competitief opzij. Een goede generale repetitie voor het bekerduel komend weekend. Met Pagenkopf en Cvetinovic deed Okapi schijnbaar een gouden zaak. Maar ook Valinskas speelt een pak beter. “Nu alles sportief is uitgeklaard, kunnen we eindelijk enkel aan basketbal denken”, zegt Valinskas opgelucht.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Jeroen De Vroe en SK Wavria overtuigen in eindronde en promoveren naar tweede provinciale: “Ons niveau overstegen”
  voetbal

  Jeroen De Vroe en SK Wavria overtuigen in eindronde en promoveren naar tweede provincia­le: “Ons niveau overstegen”

  SK Wavria had zondag aan een 2-2 gelijkspel genoeg om de promotie naar tweede provinciale af te dwingen ten koste van Molenzonen-Hallaar. Na de 1-3-uitzege van donderdag leek het nog even spannend te zullen worden bij een 1-2-achterstand, maar Dieter Van Den Brande schonk zijn ploeg zekerheid. Een knap resultaat van Wavria dat in de terugronde alleen van kampioen Punt-Larum verloor op de slotspeeldag en daarna de draad gewoon weer opnam in de eindronde.