De Leuvense Valerie Barthelemy (rechts) tijdens de opwarming in Yokohama. Ze kwam met Claire Michel (links) zaterdag aan de start van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.
Volledig scherm
De Leuvense Valerie Barthelemy (rechts) tijdens de opwarming in Yokohama. Ze kwam met Claire Michel (links) zaterdag aan de start van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. © RV

Valerie Barthelemy opent met 16de plaats in Wereldbeker Japan: “Ik liep mijn snelste 10 km ooit”

triatlonAfgelopen zaterdag begonnen ATRIAC-atleten Jelle Geens en Valerie Barthelemy aan de volgende stap in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio met de World Triathlon Championship Series (WTCS) van Yokohama in Japan. Geens pakte na een spannende strijd een knappe tweede plaats, terwijl de Leuvense Barthelemy vrede moest nemen met een zestiende stek tussen nagenoeg alle internationale toppers. Een plek waar de Belgisch-Amerikaanse triatlete, die deel uitmaakt van de Belgian Hammers, best vrede mee kon nemen. “In het lopen heb ik zeker nog groeimarge”, weet ze.

 1. Esteban Muth maakt veelbelovend debuut in DTM: “Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden”
  autosport

  Esteban Muth maakt veelbelo­vend debuut in DTM: “Ik kijk uit naar de volgende wedstrij­den”

  Tweemaal een top vijf in de kwalificatie, gevolgd door een elfde en een negende plaats in de beide races en dat tegen een gereputeerde en internationale concurrentie: dit weekend heeft de jonge Esteban Muth zijn visitekaartje afgegeven tijdens de eerste manche van de DTM ‘new look’, met de GT3-wagens. Aan het stuur van zijn Lamborghini Huracan EVO T3 Motorsport #10, bewees de jonge Belg dat er met hem zal moeten rekening worden gehouden.
 2. Fanno Nijst mag met Olsa Brakel competitie openen met vier derby’s in zes matchen: “Onze start is best pittig”
  voetbal tweede nationale A

  Fanno Nijst mag met Olsa Brakel competitie openen met vier derby’s in zes matchen: “Onze start is best pittig”

  Een kleine drie weken na de eerste collectieve training oefende Olse Brakel voor een eerste keer vriendschappelijk tegen eersteprovincialer Liedekerke. Coach Fanno Nijst hechtte totaal geen belang aan de winst met 3-2, maar verheugde zich wel over het feit dat de vier nieuwkomers bij geel-zwart voor een duidelijke kwaliteitsinjectie hebben gezorgd. Ondertussen is ook de kalender voor komend seizoen klaar. De zes eerste wedstrijden leveren meteen vier derby’s op met matchen tegen Oudenaarde, Ronse, Ninove en Dikkelvenne.