In de slotronde van het PK schudde Axel Vandamme zijn medevluchters Brent Deltombe en Henri Naessens uit het wiel.
Volledig scherm
In de slotronde van het PK schudde Axel Vandamme zijn medevluchters Brent Deltombe en Henri Naessens uit het wiel. © VDB

Tweedejaarsnieuweling Axel Vandamme schudt twee medevluchters af en pakt West-Vlaamse titel

Wielrennen nieuwelingenAxel Vandamme kroonde zich in Koolskamp tot West-Vlaams kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen. In de slotronde schudde hij zijn medevluchters Brent Deltombe (zilver) en Henri Naessens (brons) af. Het trio reed iets meer dan een halve koers samen voorop.

 1. Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtuigend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschuiver tegen Kembit Lions”

  Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtui­gend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschui­ver tegen Kembit Lions”

  Het eerste kwartier was evenwichtig. Dan sloeg een ijzersterk Sporting Pelt een eerste kloofje langs de hoekspelers Bart Köhlen en Tommie Falke. Tongeren met regisseur Arber Qerimi probeerde na de rust de bakens te verzetten, maar Pelt bleef heer en meester met een glansrol voor Nederlands internationaal Robin Schoenaker. Het werd een overtuigende 25-34 overwinning.
 2. Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstelling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Gilles Dewaele (KV Kortrijk) stond in belangstel­ling van AA Gent: “Maar dat is een afgesloten hoofdstuk”

  Bij KV Kortrijk is het zoeken naar fitte verdedigers om zondag tegen AA Gent met kans op slagen een vierde zege van het seizoen na te jagen. Ook achter de naam van Gilles Dewaele, de rechtsback die wekenlang in de belangstelling stond van de Buffalo’s, staat nog een vraagteken. De kustzoon zelf ligt erop gebrand de KVK-fans te tonen dat hij nog altijd met volle goesting een Kerel is, die gelooft in de kansen van zijn team. “Vorig seizoen pakten we zes op zes tegen Gent.”
 1. Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdagavond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdag­avond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”

  Cercle Brugge zorgde voor stuntwerk vorig weekend op Zulte Waregem. Het keerde een 2-0-achterstand om in 2-4-winst, met onder meer een assist en een doelpunt van Vitinho. De intussen 22-jarige Braziliaan geniet nu al vijf wedstrijden het vertrouwen van trainer Vanderhaeghe als rechter wingback en wil tegen Eupen zijn goede prestatie aan de Gaverbeek bevestigen. “Ik voel veel vertrouwen en dat heb ik nodig.”