Thibau Nys wint ook de tweede rit in de Ronde van Vlaams-Brabant.
Volledig scherm
Thibau Nys wint ook de tweede rit in de Ronde van Vlaams-Brabant. © MGD

Twee op twee voor Thibau Nys in Ronde van Vlaams-Brabant: “Hopen op een goede tijdrit”

Wielrennen profsThibau Nys (Baloise Trek Lions) heeft na de openingsrit ook de tweede rit van de Ronde van Vlaams-Brabant gewonnen. Hij was donderdag de beste in de sprint in Goetsenhoven. Door deze nieuwe zege verstevigt Nys junior zijn leidersplaats. Han Devos (Urbano CT) uit Scherpenheuvel werd derde en verdedigt de komende dagen een top tien-klassement.

 1. Tony Termote en Alveringem boeken stuntzege tegen Nieuwpoort: “Een gouden driepunter tegen een van de titelfavorieten”
  voetbal vierde provinciale A

  Tony Termote en Alveringem boeken stuntzege tegen Nieuwpoort: “Een gouden driepunter tegen een van de titelfavo­rie­ten”

  Toen VV Alveringem afgelopen weekend op een snelle 0-2-achterstand aanliep tegen FA Nieuwpoort in vierde provinciale A, leek het kalf al na zeventien minuten verdronken voor de thuisploeg. De geel-blauwe formatie vocht echter terug dankzij een magnifieke vierklapper van aanvaller Jasper Boussaert en zo wist de ploeg van T1 Tony Termote alsnog de drie punten thuis te houden in een glansrijke 4-3-overwinning.
 2. Trainer Nordine Vanroosbeke (Blauwvoet Otegem) stopt wegens gezondheidsredenen: “Bedankt voor de nauwe samenwerking en het begrip”
  voetbal derde provinciale C

  Trainer Nordine Vanroosbe­ke (Blauwvoet Otegem) stopt wegens gezond­heids­re­de­nen: “Bedankt voor de nauwe samenwer­king en het begrip”

  Derdeprovincialer Blauwvoet Otegem moet op zoek naar een nieuwe trainer. Nordine Vanroosbeke stopt wegens gezondheidsredenen. “Met spijt melden we dat de samenwerking wordt stopgezet”, aldus voorzitter Mathieu Salembier. “We danken Nordine voor zijn engagement binnen onze club en gaan noodgedwongen op zoek naar een vervanger.”
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.