Yannick Paeleman met één van zijn laattse vrijworpen. Het clubicoo is dit seizoen assitent van coach Jan Matheus.
Volledig scherm
Yannick Paeleman met één van zijn laattse vrijworpen. Het clubicoo is dit seizoen assitent van coach Jan Matheus. © RV

TT Turnhout opent de competitie op Limburg United C. Coach Jan Matheus: “Door blessures nog niet met een volledige ploeg kunnen spelen of trainen.”

basketbal landelijkTT Turnhout opent de competitie in eerste landelijke met een verplaatsing zondagavond naar Limburg United C. De fusieploeg onderging heel wat wijzigingen de voorbije zomer en begint met een nieuwe coachingstaff en vijf aanwinsten aan het nieuwe seizoen.

 1. Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevigen leiderspositie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”
  Volleybal Lotto League

  Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevi­gen leiderspo­si­tie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”

  Voor de wedstrijd tussen Roeselare en Gent koos Knack-coach Vanmedegael ervoor om drie nieuwe spelers in zijn team te brengen. De aanvallers Michiel Ahyi en Simon Plaskie hadden een paar jaar geleden bij de Gentse ploeg gespeeld en toonden met een grote gretigheid dat zij er flink op vooruit gegaan zijn sinds zij bij de landskampioenen volleyballen. De Braziliaanse middenspeler Maicon Leite kreeg ook uitgebreide speelkansen. Hij hoorde meteen bij de uitblinkers.
 1. Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoordelijke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenverstand kom je al ver”
  voetbal challenger pro league

  Lierse richt nieuw sportief comité op en plukt sportief verantwoor­de­lij­ke Koen Schockaert weg bij Cappellen: “Met gezond boerenver­stand kom je al ver”

  Snel schakelen zoals dat heet. Daags na de bekendmaking van het vertrek van teammanager Roel Rymen, verzekerde Lierse zich met Koen Schockaert al van zijn opvolger als sportief verantwoordelijke. De 44-jarige Dendermondenaar wordt op Het Lisp lid van een nieuw sportief comité dat samen de sportieve lijnen van de club zal uitzetten.
 2. Steve Bael kijk met Ninove rode lantaarn Hoogstraten in de ogen: “Kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorloven”
  Voetbal eerste nationale

  Steve Bael kijk met Ninove rode lantaarn Hoogstra­ten in de ogen: “Kunnen ons eigenlijk geen misstap veroorlo­ven”

  Nog twee opdrachten staan er VK Ninove te wachten voor de winterstop. Met amper twee zeges in de laatste tien wedstrijden is het voor de jongens van coach Haydock stilaan de hoogste tijd om nog eens de drie punten te pakken. Een uitmatch bij rode lantaarn Hoogstraten is daar op papier de uitgelezen gelegenheid toe, maar op niveau van eerste nationale is dit al lang geen vanzelfsprekendheid meer.