De broers Sam en Alexander Govaert van Bro.Go organiseren zaterdag in Lievegem de eerste triatlon op Belgische bodem in 2021.
Volledig scherm
De broers Sam en Alexander Govaert van Bro.Go organiseren zaterdag in Lievegem de eerste triatlon op Belgische bodem in 2021. © RV

Triatlon van Lievegem wordt zaterdag noodgedwongen recreatief evenement: “Veiliger organiseren, kan echt niet”

triatlonDe triatlon van Lievegem vindt aanstaande zaterdag wel degelijk plaats. Iets meer dan 300 atleten hebben ingeschreven voor deze triatlon die omwille van de strenge coronarestricties geen echte wedstrijd kan worden genoemd, maar eerder een recreatief evenement. Toch zullen heel wat grote namen zaterdag naar Lievegem afzakken. 

 1. Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainingsweek”
  atletiek

  Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainings­week”

  Afgelopen woensdag heeft Aurèle Vandeputte in het Franse Straatsburg zijn persoonlijk record op de 800m aangescherpt tot 1.45.98. Daarmee dook hij voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 en staat hij nu ook achtste op de nationale ranking aller tijden. “Deze prestatie had ik nu nog niet verwacht, aangezien ik vooral piek naar het Belgisch kampioenschap en de KBC Nacht", bekent hij.
 2. Jordi Meeus is outsider voor het BK bij de profs: “Sterker geworden in de rittenkoersen”
  Wielrennen BK profs

  Jordi Meeus is outsider voor het BK bij de profs: “Sterker geworden in de rittenkoer­sen”

  Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) keerde vorig weekend terug van de Ronde van Zwitserland. De Lommelaar legde er de basis voor de rest van de zomer. Te beginnen met het Belgische kampioenschap van zondag in Waregem. Meeus start er zonder ploegmaats, maar toch is hij één van de outsiders voor de titel. Het wedstrijdscenario wordt zijn grootste probleem. “Als ik kan meedrijven tot in de finale, dan maak ik een kans in de spurt. Rijdt er een groep weg, dan zal ik moeten kiezen”, zegt Meeus.