De broers Sam en Alexander Govaert van Bro.Go beslisten donderdag dan toch om de triatlon van Lievegem naar een latere datum te verplaatsen. Na de briefing kwamen er kritiek en zelfs klachten zodat de organisatoren besloten de wedstrijd te verschuiven naar juni.
Volledig scherm
De broers Sam en Alexander Govaert van Bro.Go beslisten donderdag dan toch om de triatlon van Lievegem naar een latere datum te verplaatsen. Na de briefing kwamen er kritiek en zelfs klachten zodat de organisatoren besloten de wedstrijd te verschuiven naar juni. © RV

Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

De triatlon van Lievegem van aanstaande zaterdag gaat dan toch niet door. Ondanks het feit dat de organisatie deze week groen licht kreeg, dook er toch kritiek op en kwamen er zelfs enkele officiële klachten binnen. In samenspraak met het gemeentebestuur en lokaal burgemeester Tony Vermeire werd daarom beslist om het event naar een nog te bepalen datum in juni te verplaatsen. “Dat we na onze briefing van deze week zoveel kritiek en zelfs officiële klachten gingen krijgen uit diverse hoeken, inclusief deelnemers, hadden we nooit durven denken. De twijfels namen toe en daarom beslisten we in laatste instantie om alsnog te schuiven met de datum. Alles stond nagenoeg klaar”, geeft organisator Sam Govaert aan.

  1. Velosport Geluwe organiseert vrijdag en dinsdag telkens twee koersen: “Het was een race tegen de klok”
    WIELRENNEN ELITE Z/C EN BELOFTEN

    Velosport Geluwe organi­seert vrijdag en dinsdag telkens twee koersen: “Het was een race tegen de klok”

    In het kermisvierende Geluwe zijn er vrijdagavond en komende dinsdag telkens twee wedstrijden voor beloften en elite zonder contract. Er mogen telkens 100 renners starten. Vrijdag 18 juni zijn de starturen om 16.30 uur en 19 uur. De aankomst is in de Wervikstraat. Enkele dagen later, op dinsdag 22 juni, start de Grote Prijs van Geluwe met finish in de Ieperstraat om 15 uur en 17.30 uur.