Wie zal Trent Sainsbury centraal achterin flankeren? Dewaele en Vandendriessche lijken de voornaamste opties.
Volledig scherm
Wie zal Trent Sainsbury centraal achterin flankeren? Dewaele en Vandendriessche lijken de voornaamste opties. © Photo News

Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikbare centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”

Voetbal 1AKortrijk-trainer Luka Elsner zit met de handen in het haar. Zaterdag maakt de Veekaa de verplaatsing naar Waregem voor de derby, maar KVK kan geen beroep doen op centrale verdedigers Lucas Rougeaux en  Aleksandar Radovanovic. Beiden zijn geschorst. Ook op Timothy Derijck kan Elsner niet rekenen, de Belgische centrale verdediger is nog out met een enkelblessure. Enkel de 29-jarige Australiër Trent Sainsbury, schiet nog over.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigingen in de reeks staan tegenover elkaar”
  Basketbal Top Division 2B

  Jérémy Delobbe speelt met Bavi Vilvoorde topper tegen Nijvel: “Twee van de sterkste verdedigin­gen in de reeks staan tegenover elkaar”

  Zondag staan Bavi Vilvoorde en Nijvel tegenover elkaar in de Slachthuisstraat. Het is een onvervalste topaffiche in Top Division 2B. Nijvel is de autoritaire leider in de reeks, terwijl Bavi het met een derde plaats ook uitstekend doet. Het wordt ook een clash tussen twee teams die verdedigend hun zaken op orde hebben.