Wie zal Trent Sainsbury centraal achterin flankeren? Dewaele en Vandendriessche lijken de voornaamste opties.
Volledig scherm
Wie zal Trent Sainsbury centraal achterin flankeren? Dewaele en Vandendriessche lijken de voornaamste opties. © Photo News

Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikbare centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”

Voetbal 1AKortrijk-trainer Luka Elsner zit met de handen in het haar. Zaterdag maakt de Veekaa de verplaatsing naar Waregem voor de derby, maar KVK kan geen beroep doen op centrale verdedigers Lucas Rougeaux en  Aleksandar Radovanovic. Beiden zijn geschorst. Ook op Timothy Derijck kan Elsner niet rekenen, de Belgische centrale verdediger is nog out met een enkelblessure. Enkel de 29-jarige Australiër Trent Sainsbury, schiet nog over.

  1. Yves Vanderhaeghe en Cercle Brugge wachten Standard met het mes tussen de tanden op: “Ik ben een strijder”
    VOETBAL 1A

    Yves Vanderhaeg­he en Cercle Brugge wachten Standard met het mes tussen de tanden op: “Ik ben een strijder”

    Zeven nederlagen in de jongste 8 matchen: het overkwam Yves Vanderhaeghe (51) nooit eerder in zijn 7 seizoenen als hoofdtrainer. “Slecht slapen doe ik er nog niet van”, zucht de coach van Cercle Brugge. “Maar ik ben zeker niet de gezelligste thuis. We moeten dringend een resultaat neerzetten om het tij te keren.” Zaterdag komt Standard naar Jan Breydel. Cercle won voor het laatst thuis van de Rouches in... 2011, ook al geen statistiek om vrolijk van te worden.