Kris De Backer (r.) met zijn rechterhand Joni Wijns.
Volledig scherm
Kris De Backer (r.) met zijn rechterhand Joni Wijns. © Jef Tegenbos

Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwedstrijd in Erpe-Mere: “Het wordt een speciaal seizoen”

Voetbal Beker van BelgiëBij Lille United maken zich zondagnamiddag op voor een trip richting Oost-Vlaanderen. Erpe-Mere is voor de Kempische fusieclub de tweede tegenstander in de Cofidis Cup. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen via de eindronde naar tweede afdeling. Trainer Kris De Backer blikt vooruit op wat voor Lille nu al het meest merkwaardige seizoen uit de clubgeschiedenis zal worden.

 1. Europees hockey voor Gantoise en kapitein Antoine Kina: “We zijn completer dan vorig seizoen”
  hockey EHL

  Europees hockey voor Gantoise en kapitein Antoine Kina: “We zijn completer dan vorig seizoen”

  Vicekampioen Gantoise probeert zich donderdag en vrijdag in Hamburg te plaatsen voor de eindfase van de Euro Hockey League. Het duel tegen het Zwitserse Wettingen moet donderdag een zege opleveren, een dag later wacht dan zo goed als zeker een treffen met Amsterdam. “Dat kan een leuke affiche worden”, aldus kapitein Antoine Kina. “Met ons jong team hebben we niets te verliezen.”
 2. Maxime Vandelannoitte (SK Roeselare-Daisel): “We mikken op een driepunter tegen Elene-Grotenberge”
  voetbal derde nationale A

  Maxime Vandelan­noit­te (SK Roeselare-Dai­sel): “We mikken op een driepunter tegen Elene-Grotenber­ge”

  Derdenationaler SK Roeselare-Daisel krijgt zaterdagavond thuis tegen Elene-Grotenberge een herkansing. Vorig weekend moesten de manschappen van coach Kurt Vercamp immers vrede nemen met een puntendeling op Schiervelde tegen HO Wolvertem Merchtem. Een tweede driepunter zou de Schierveldeboys goed van pas komen indien ze een plaatsje in de rustige middenmoot willen bemachtigen.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Tony Termote en Alveringem boeken stuntzege tegen Nieuwpoort: “Een gouden driepunter tegen een van de titelfavorieten”
  voetbal vierde provinciale A

  Tony Termote en Alveringem boeken stuntzege tegen Nieuwpoort: “Een gouden driepunter tegen een van de titelfavo­rie­ten”

  Toen VV Alveringem afgelopen weekend op een snelle 0-2-achterstand aanliep tegen FA Nieuwpoort in vierde provinciale A, leek het kalf al na zeventien minuten verdronken voor de thuisploeg. De geel-blauwe formatie vocht echter terug dankzij een magnifieke vierklapper van aanvaller Jasper Boussaert en zo wist de ploeg van T1 Tony Termote alsnog de drie punten thuis te houden in een glansrijke 4-3-overwinning.