Trainer Koen Hustinx (rechts) en doelman Maarten Silkens (links) kozen bewust om dichter bij huis te spelen en vonden elkaar bij FC Veldwezelt.
Volledig scherm
Trainer Koen Hustinx (rechts) en doelman Maarten Silkens (links) kozen bewust om dichter bij huis te spelen en vonden elkaar bij FC Veldwezelt. © Borgerhoff

Trainer Koen Hustinx en doelman Maarten Silkens kozen bewust voor FC Veldwezelt: “Wij willen absoluut kampioen spelen”

voetbal vierde provinciale AKoen Hustinx ruilde tijdens het tussenseizoen Eendracht Termien verrassend voor vierde provincialer  FC Veldwezelt en werd er speler-trainer. Een jaartje eerder koos doelman Maarten Silkens ook al voor de dezelfde club. Voor beiden was het een bewuste keuze. Zowel Hustinx als Silkens wilden dichter bij huis spelen en zetten hun familieleven op de eerste plaats. Hun overstap zorgde voor een nieuwe dynamiek in het Veldwezeltse voetbal. De club prijkt mee bovenin en lokt weer vele voetbalfans naar de Winevenstraat.

 1. De Antwerpse volleybalvrouwen halen hun derde overwinning op rij binnen: “Een mooie collectieve prestatie midden in de examenperiode”
  Volleybal

  De Antwerpse volleybal­vrou­wen halen hun derde overwin­ning op rij binnen: “Een mooie collectie­ve prestatie midden in de examenperi­o­de”

  Wat is het dit jaar heerlijk spannend in de volleyballiga bij de vrouwen. Eén van de ploegen die er mee voor zorgt dat de topvier heel dicht elkaars buurt blijft, is Interfreight Brabo Antwerpen. De Antwerp Ladies hebben een moeilijk eerste deel van de competitie achter de rug. Maar in 2023 hebben ze alles gewonnen: 9 op 9. Dat is bijzonder knap.
 2. Nieuwe fusie op til in Klein-Brabant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”
  voetbal Antwerpen

  Nieuwe fusie op til in Klein-Bra­bant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  De raden van bestuur van eersteprovincialer FC Mariekerke-Branst en tweedeprovincialer KSV Bornem hebben deze week het licht op groen gezet om fusiegesprekken tussen beide clubs op te starten. In een mededeling op de clubwebsite van Bornem, ondertekend door ex-Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt (nu strategisch adviseur bij Bornem) en Wim Coekelbergs (Mariekerke-Branst) laten beide clubs weten dat er afgelopen week alvast één verkennend gesprek was tussen een delegatie van de twee besturen. Dat krijgt nu ook een concreet vervolg.
 3. Ninove-doelman Naïm Van Attenhoven wordt prof bij Franse tweedeklasser Valenciennes: “Een unieke kans”
  Voetbal eerste nationale

  Ninove-doel­man Naïm Van Attenhoven wordt prof bij Franse tweedeklas­ser Valencien­nes: “Een unieke kans”

  De Nigerese international en doelman bij Ninove Naïm Van Attenhoven (19) legde deze week medische tests af bij de Franse tweedeklasser Valenciennes FC. Beide partijen zijn zo goed als rond. Als de jonge doelman tijdens de mercato vertrekt, kan KVK Ninove nog een transfersom krijgen. Door de terugkeer van de herstelde Kevin Van Den Noortgaete verloor de Brusselse keeper vorig weekend zijn basisplaats. Valenciennes was Van Attenhoven al een tijdje aan het scouten.