Jempi Custers wil heel graag een ronde verder bekeren, want dat zou een thuismatch tegen tweedenationaler Diegem Sport opleveren.
Volledig scherm
Jempi Custers wil heel graag een ronde verder bekeren, want dat zou een thuismatch tegen tweedenationaler Diegem Sport opleveren. © MGD

Trainer Jempi Custers en KAC Betekom ontvangen Punt Larum in Beker van België: “Bekermatchen zelden hapklare brokken”

voetbal derde nationale BIn de eerste ronde van de Beker van België neemt derdenationaler KAC Betekom het zaterdagavond in eigen huis op tegen derdeprovinicaler FC Punt Larum uit Geel. De favoriet is op papier dus gekend, maar coach Jempi Custers wil van geen onderschatting weten. 

 1. Lyra-Lierse kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectieve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

  Ly­ra-Lier­se kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectie­ve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

  Lyra-Lierse vierde zaterdagavond, in aanwezigheid van alle jeugdploegen, de eerste thuiszege van het seizoen. De tegenstander, Olympia Wijgmaal, presenteerde zich als een dartel en vinnig geheel, maar bleek te onmondig voorin en niet in staat de kwaliteit bij de Pallieters te neutraliseren. Peffer (2) en Adesanya zorgden voor de doelpunten. De jarige Weuts zag dat het goed was.
 2. Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtuigend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschuiver tegen Kembit Lions”

  Robin Schoenaker en Sporting Pelt winnen overtui­gend derby bij HC Tongeren: “Mentale opsteker na uitschui­ver tegen Kembit Lions”

  Het eerste kwartier was evenwichtig. Dan sloeg een ijzersterk Sporting Pelt een eerste kloofje langs de hoekspelers Bart Köhlen en Tommie Falke. Tongeren met regisseur Arber Qerimi probeerde na de rust de bakens te verzetten, maar Pelt bleef heer en meester met een glansrol voor Nederlands internationaal Robin Schoenaker. Het werd een overtuigende 25-34 overwinning.
 3. Limburgse Futsalteams blijven verrassen: “Borgloon op kop in de klassering, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”

  Limburgse Futsal­teams blijven verrassen: “Borgloon op kop in de klassering, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”

  De Limburgse Futsalteams in eerste Nationale blijven verbazen. Renolim Borgloon ging Charleroi in eigen huis verslaan en blijft met het maximum van de punten de klassering aanvoeren. Full Hasselt en ZVK Eisden Dorp wonnen hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Proost Lierse en My-Cars Chatelet en prijken in de rangschikking op een gedeelde tweede plaats met drie punten achterstand op leider Borgloon.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.