Joran Wyseure kan bij het overschrijden van de streep niet geloven dat hij wereldkampioen is. Trainer Marc Hemeryck wist een ronde van het einde dat de regenboogtrui binnen was.
Volledig scherm
Joran Wyseure kan bij het overschrijden van de streep niet geloven dat hij wereldkampioen is. Trainer Marc Hemeryck wist een ronde van het einde dat de regenboogtrui binnen was. © BELGA

Trainer Hemeryck zag poulain wereldkampioen Wyseure 6 jaar groeien: “Crossen bij de profs gaan hem nog beter liggen”

VELDRIJDEN BELOFTENJoran Wyseure wereldkampioen! Een jaar geleden hield niemand zoiets voor mogelijk. De belofte uit Lichtervelde rondde zaterdagavond in Fayetteville een lange solo met succes af. Ook Marc Hemeryck, zijn trainer, glundert om deze straffe stunt.

  1. Rani Vincke blikt terug op sterk indoorseizoen: “Wat meer erkenning zou leuk zijn”
    PREMIUM
    Atletiek

    Rani Vincke blikt terug op sterk indoorsei­zoen: “Wat meer erkenning zou leuk zijn”

    Tijdens het afgelopen indoorseizoen ging de aandacht op de korte sprint bij de vrouwen volledig naar Rani Rosius en Delphine Nkansa. Met respectievelijk een vierde en zesde plaats op de 60m tijdens het EK in Istanboel deden ze het natuurlijk ook uitstekend. Volledig in de schaduw van deze twee atletes zette Rani Vincke echter ook een grote stap voorwaarts. Ze knaagde dit seizoen opnieuw een aantal honderdsten af van haar persoonlijk record op de 60m en met een chrono van 7.34 komt stilaan de Europese subtop in zicht.