Gembo had het lange tijd moeilijk tegen Kontich Wolves. Rafaël Bogaerts (3x3) was goed voor 22 punten.
Volledig scherm
Gembo had het lange tijd moeilijk tegen Kontich Wolves. Rafaël Bogaerts (3x3) was goed voor 22 punten. © Mpics

Top Division One op gang gefloten: Gembo wint derby van Kontich, Oxaco verliest na verlenging tegen Kortrijk

Basketbal TDM1We zijn vertrokken. Vier Antwerpse ploegen - Oxaco, Gembo , Kontich en Guco - komen uit in Top Division One. De openingsspeeldag stond bol van de spanning. Zo moest Oxaco nipt de duimen leggen voor Kortrijk Spurs.

 1. Eddy Casteels en Leuven Bears likken wonden na onnodig verlies in Aalst: “Dit is pijnlijk op dit niveau”
  Basketbal BNXT-League

  Eddy Casteels en Leuven Bears likken wonden na onnodig verlies in Aalst: “Dit is pijnlijk op dit niveau”

  De 68-57 van Leuven Bears op Okapi Aalst zal nog enkele dagen nagalmen in de Sportoase. Een stunt in het Forum leek tot vijf minuten voor tijd in de maak. Een 11-0 in de slotfase maakte abrupt een einde aan de droom. Iedereen staat weer met beide voeten op de grond. Gelukkig is er ook goed nieuws. De Amerikaan KeVaughn Allen kan eindelijk zijn echte debuut maken.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Witgoor verliest van een sterker Pelt en mist daardoor de sprong naar de subtop
  voetbal derde nationale B

  Witgoor verliest van een sterker Pelt en mist daardoor de sprong naar de subtop

  Het is een zeldzaamheid, maar Witgoor verloor zaterdagavond in derde nationale B zijn tweede opeenvolgende thuiswedstrijd. Na Racing Mechelen was het nu de Limburgse fusieploeg Pelt die met de drie punten en het kleinste verschil (0-1) aan de haal ging. Daardoor maken de Limburgers de sprong naar de subtop en moet Witgoor van zijn kant in het klassement enkele plaatsen opofferen.