Tommy De Kegel (r.) blijft in alle omstandigheden een rots in de branding bij United.
Volledig scherm
Tommy De Kegel (r.) blijft in alle omstandigheden een rots in de branding bij United. © Geert De Rycke

Tommy De Kegel met Erpe-Mere United tegen Sint-Niklaas: “Groepsgevoel is geen toeval”

Voetbal Derde Nationale AZondag neemt Erpe-Mere United het in eigen huis op tegen Sint-Niklaas. De fusieploeg probeert in de twee resterende matchen haar plaats in de top vier van derde nationale A te bestendigen. Sint-Niklaas is de tegenstander. De Waaslanders staan momenteel op de veertiende plaats.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Michiel Vanhuysse loopt naar winst in Veurne: “Een beetje uit mijn comfortzone getreden”
  Veldlopen

  Michiel Vanhuysse loopt naar winst in Veurne: “Een beetje uit mijn comfortzo­ne getreden”

  Een week na het PK in Eernegem trokken de West-Vlaamse veldlopers naar Veurne voor de 17de editie van de Westhoekcross. Bij de senioren mannen toonde Michiel Vanhuysse (AZW) zijn goeie vorm door de zege te pakken voor gevestigde waarden als Steven Casteele (KKS) en Lukas Outtier (FLAC). Vorig weekend haalde de atleet van AZW ook al West-Vlaams goud op de korte cross. “De wedstrijden zijn een ideale ontspanning tussen het studeren door”, zegt hij.
 2. Fusieclub VC Leest stuurt plannen noodgedwongen bij en start volgend seizoen alleen in vierde provinciale: “Onvoldoende budget om ook in eerste te voetballen”
  VOETBAL

  Fusieclub VC Leest stuurt plannen noodgedwon­gen bij en start volgend seizoen alleen in vierde provincia­le: “Onvoldoen­de budget om ook in eerste te voetballen”

  VC Leest, de nieuwe fusieclub die ontstaat uit Rapid Leest en Leest United, komt volgend seizoen uit in vierde provinciale. Niet geheel volgens het initiële plan, want bij de voorstelling van het project vorig jaar zou de club met een eerste elftal aantreden in de reeksen waarin zowel Rapid als United uitkomen. Maar als gevolg van ‘nieuwe elementen’ die de voorbije weken opdoken, zagen de initiatiefnemers zichzelf genoodzaakt om die plannen bij te sturen.