Tjendo De Cuyper was vorige week goed voor twee prefecte assists en zette zo zijn ploeg op weg naar een tweede derbyzege op rij.
Volledig scherm
Tjendo De Cuyper was vorige week goed voor twee prefecte assists en zette zo zijn ploeg op weg naar een tweede derbyzege op rij. © Geert De Rycke

Tjendo De Cuyper voelt zich goed in rol van Brakelse assistkoning: “Weten nu dat match bij dubbele voorsprong niet gespeeld is”

voetbal tweede nationale ANa de zeges tegen Oudenaarde en Ronse maakt Olsa Brakel komende zondag de verplaatsing naar Zelzate. Opnieuw een stevige kluif voor de jongens van coach Fanno Nijst, al bulken de geelhemden momenteel van vertrouwen. Met nieuwkomers Ndefe vanop links en De Cuyper vanop rechts komt het Brakelse gevaar duidelijk vanop de flanken en daar profiteert diepe spits Nelis, ondertussen al drie doelpunten in twee matchen, optimaal van. 

 1. Kevin Kabera (KVV Zelzate): “Dit is een stunt, maar we mogen niet gaan zweven”
  voetbal tweede nationale A

  Kevin Kabera (KVV Zelzate): “Dit is een stunt, maar we mogen niet gaan zweven”

  We durven vermoeden dat Gino Pauwels, T1 van KVV Zelzate, overwogen heeft om zelf de voetbalschoenen aan te trekken. Quasi een hele ploeg in de lappenmand en dan naar Merelbeke, de nummer twee in het klassement, moeten. Het leek geen prettig vooruitzicht. Maar zie, 0-1 was het eindverdict. Il faut le faire. Kevin Kabera was één van de smaakmakers in de ploeg van voorzitter Stefaan Luca.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Toon Ceyssens (Croonen Lommel): “Klaar voor titanenstrijd tegen Limburg United B”

  Toon Ceyssens (Croonen Lommel): “Klaar voor titanen­strijd tegen Limburg United B”

  In TDM 1 zijn de twee Limburgse clubs Croonen Lommel en Limburg United B uitstekend op dreef. De strijd in de top van het klassement is dan ook adembenemend spannend. Met vier clubs staan ze met tien punten uit vier wedstrijden. De Noord-Limburgers staan mee aan de leiding en zijn klaar voor de derby van het jaar met komend weekend het bezoek van Limburg United B. Center Toon Ceyssens (24) bezig aan een beresterk seizoen kijkt reikhalzend uit naar de titanenstrijd.
 1. Dubbelslag voor Dirk De Cock en Stabroek Chicaboo’s: “Onze ploegen piekten op het juiste moment”
  softball

  Dubbelslag voor Dirk De Cock en Stabroek Chicaboo’s: “Onze ploegen piekten op het juiste moment”

  Feest bij de Stabroek Chicaboo’s, waar dit weekend zowel de senioren mannen als vrouwen landskampioen softball werden. Zaterdag klopten de heren Chicaboo’s de Brasschaat Braves, terwijl de dames een dag later in eigen huis hun tweede zege boekten tegen de Hoboken Pioneers. Dat ook de reservenploeg van de Ladies eerder deze maand haar reeks won, onderstreept de dominantie van de Chicaboo’s in het softball dit seizoen.