Luis Oyama kwam tot tweemaal dicht bij een doelpunt, maar kon niet verhinderen dat RWDM de boot inging.
Volledig scherm
Luis Oyama kwam tot tweemaal dicht bij een doelpunt, maar kon niet verhinderen dat RWDM de boot inging. © Belga

Titelambities RWDM krijgen serieuze tik na 2-1-verlies tegen efficiënt SK Lommel, dat eerste thuiszege pakt

voetbal challenger pro leagueRWDM was met volle moed naar het verre Limburg getrokken mét de overtuiging er de drie punten te gaan halen. Maar de jongens van trainer Vincent Euvrard kwamen van een kale reis terug. Voor de tweede keer dit seizoen beet RWDM in het zand na een 2-1-nederlaag tegen Lommel SK. De titelambities van de Brusselse club hebben meer dan een serieuze tik gekregen.

 1. Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”
  Veldlopen

  Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”

  Zondag stond in Roeselare de tweede individuele CrossCup-manche van het seizoen op het programma. Het was meteen ook een hele belangrijke, want in Roeselare worden traditioneel ook de tickets voor het EK veldlopen uitgedeeld. Julie Voet liep in de kleuren van het organiserende AV Roeselare de wedstrijd van haar leven en mag zich, dankzij haar allereerste CrossCup-zege ooit, nu ook opmaken voor het EK veldlopen dat op 11 december in Turijn wordt afgewerkt. “Ik ben dolgelukkig”, klinkt het.
 2. Jo Christiaens, coach van KSK Heist, heeft na de 2-0-zege tegen KVK Tienen niets dan lof voor zijn groep: “Chapeau aan mijn spelers”
  voetbal eerste nationale

  Jo Christi­aens, coach van KSK Heist, heeft na de 2-0-zege tegen KVK Tienen niets dan lof voor zijn groep: “Chapeau aan mijn spelers”

  KSK Heist begon slap aan de competitie, zo slap dat gevreesd werd voor een troosteloos seizoen onderaan in de kelder van de rangschikking. Datzelfde KSK Heist is intussen stevig opgestaan. Afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen KVK Tienen (2-0), pakten de jongens van Jo Christiaens het zestiende punt uit zes wedstrijden. Wat het des te opvallender maakt, de waslijst aan afwezigen (geschorsten én geblesseerden) is lang.
 3. Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenberge: “Openingsgoal schudde ons wakker”
  Voetbal eerste provinciale

  Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenber­ge: “Openings­goal schudde ons wakker”

  SV Diksmuide heeft in eerste provinciale een prestigieuze zege geboekt tegen SC Blankenberge. De kustploeg kwam nochtans op snel op voorsprong in de Pluimen, maar Dante Blanckaert bracht de score opnieuw op gelijke hoogte. Vlak voor de blessuretijd bezorgde Dayne Clarebout de Boterjongens de volle buit. Diksmuide stijgt dankzij deze driepunter naar een gedeelde vijfde plaats, op twee punten van Blankenberge.