Tim Merlier (r.) sprintte in Kuurne voor een hele verre ereplaats en legde nipt de duimen voor de Franse kampioen Arnaud Démare.
Volledig scherm
Tim Merlier (r.) sprintte in Kuurne voor een hele verre ereplaats en legde nipt de duimen voor de Franse kampioen Arnaud Démare. © Photo News

Tim Merlier mist de slag in Kuurne-Brussel-Kuurne en rijdt dinsdag Le Samyn: “Wellicht opnieuw een heel open koers”

WIELRENNEN PROFSAlpecin-Fenix trok in Kuurne-Brussel-Kuurne de kaart Tim Merlier (28), maar de gewezen nationale wegkampioen kon slechts sprinten om plaats 37. Een prestigespurt waarin hij de duimen moest leggen voor de Fransman Arnaud Démare.

 1. Emotionele Heltne Nilsen koestert nog hoop op redding van Waasland-Beveren: “Hopelijk krijgen we nog een mirakel”
  Voetbal Eerste klasse A

  Emotionele Heltne Nilsen koestert nog hoop op redding van Waas­land-Beveren: “Hopelijk krijgen we nog een mirakel”

  Na affluiten keken heel wat spelers van Waasland-Beveren een tijdlang verweesd voor zich uit, met de krent op de grasmat. De 3-4-nederlaag tegen Kortrijk had niet gehoeven - de thuisploeg herviel in de fouten die het al heel het seizoen parten speelt - maar kwam ongemeen hard aan. Als Moeskroen ook maar één punt haalt, is het over en out voor de Leeuwen. Een emotionele Sivert Heltne Nilsen (29) stond met tranen in de ogen de pers te woord.
 2. Ajay Mitchell (Limburg United): “Wet van de sterkste ondergaan tegen Filou Oostende”

  Ajay Mitchell (Limburg United): “Wet van de sterkste ondergaan tegen Filou Oostende”

  Headcoach Sacha Massot was voor de wedstrijd tegen Filou Oostende hoopvol en gelukkig. Er waren meerdere redenen voor. T3 Kristof Michiels kreeg het goede nieuws dat hij volgend seizoen een grote stap voorwaarts zet als T1 van Kangoeroes Mechelen. Leander Dedroog en de talentrijke spelverdeler Ajay Mitchell (18) waren terug uit blessure. Die hoop werd snel de kop ingedrukt. Bekerwinnaar Oostende schoot sterk uit de startblokken en ondanks flink verweer van Limburg United werd het een 74-86-overwinning.
 1. De hoogtepunten uit Moeskroen - Antwerp
  Play

  De hoogtepun­ten uit Moeskroen - Antwerp

 2. Van de Anderlecht-zege tot de domper voor Waasland-Beveren: de hoogtepunten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van de Anderlecht-ze­ge tot de domper voor Waas­land-Beveren: de hoogtepun­ten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League

  12 april