Met ruime voorsprong stak Tijl Vanhaverbeke bij de 12-jarigen de Belgische veldrittitel op zak.
Volledig scherm
Met ruime voorsprong stak Tijl Vanhaverbeke bij de 12-jarigen de Belgische veldrittitel op zak. © Geert De Rycke

Tijl Vanhaverbeke is Belgisch kampioen veldrijden bij de 12-jarigen: “Omdat er veel modder lag, wist ik dat dit kon”

VELDRIJDEN ASPIRANTENEvergemnaar Tijl Vanhaverbeke haalde zondag in Hamme bij de 12-jarige aspiranten de Belgische titel in het veldrijden. Aan de streep had hij precies één minuut voorsprong op Lars Peers, regerend Vlaams kampioen cyclocross.

 1. Jonathan Goudeseune pakt overtuigend eerste West-Vlaamse titel bij de senioren: “Op de goed beloopbare stroken het verschil gemaakt”
  VELDLOPEN

  Jonathan Goudeseune pakt overtui­gend eerste West-Vlaam­se titel bij de senioren: “Op de goed beloopbare stroken het verschil gemaakt”

  Een prachtige en gevarieerde omloop, een puike organisatie en heel wat spannende wedstrijden kruidden zondag namiddag het West-Vlaams kampioenschap veldlopen in Eernegem. De titelstrijd bij de senioren mannen werd, zoals verwacht, een van de absolute hoogtepunten. Jonathan Goudeseune (23) bewees dat hij momenteel de beste West-Vlaamse veldloper is en behaalde zijn eerste provinciale titel bij de senioren.
 2. Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette behalen zege in klasse GTX in 24 uur van Dubai
  autosport

  Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette behalen zege in klasse GTX in 24 uur van Dubai

  In het Midden-Oosten is het internationale circuitseizoen van start gegaan, met de 24 uur van Dubai. Naast een algemene zege voor het Belgische WRT met onder meer Dries Vanthoor, deden de Belgen het ook goed in de diverse klassen. Zo wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette in de 24 uur van Dubai aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport een mooie zege in de GTX-klasse te veroveren.