Met ruime voorsprong stak Tijl Vanhaverbeke bij de 12-jarigen de Belgische veldrittitel op zak.
Volledig scherm
Met ruime voorsprong stak Tijl Vanhaverbeke bij de 12-jarigen de Belgische veldrittitel op zak. © Geert De Rycke

Tijl Vanhaverbeke is Belgisch kampioen veldrijden bij de 12-jarigen: “Omdat er veel modder lag, wist ik dat dit kon”

VELDRIJDEN ASPIRANTENEvergemnaar Tijl Vanhaverbeke haalde zondag in Hamme bij de 12-jarige aspiranten de Belgische titel in het veldrijden. Aan de streep had hij precies één minuut voorsprong op Lars Peers, regerend Vlaams kampioen cyclocross.

  1. Emotionele rollercoaster voor wederoptredende Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwalificeerd en dan toch winnaar”
    Triatlon

    Emotionele rollercoas­ter voor wederoptre­den­de Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwali­fi­ceerd en dan toch winnaar”

    Diego Van Looy heeft de comeback van zijn leven gemaakt in de Israman-triatlon. Dik anderhalf jaar nadat de voormalige wereldkampioen werd aangereden op training en meteen afgeschreven werd voor topsport, won de Mechelaar meteen de eerste triatlon waaraan hij deelnam. En dat ging niet zonder slag of stoot. Van Looy werd immers na de finish gediskwalificeerd om enkele uren later dan toch als winnaar uitgeroepen te worden. Een emotionele rollercoaster voor de atleet die nooit opgeeft en nu hoopt om opnieuw de waardering te krijgen die hij verdient.