Na de ontvangst van de kampioenen door het stadsbestuur was het tijd voor een herdenkingsfoto op de pui van het stadhuis. Met onder meer een fiere Eddy Vandezande, bovenaan naast de Leuvense schepen Dirk Vansina
Volledig scherm
Na de ontvangst van de kampioenen door het stadsbestuur was het tijd voor een herdenkingsfoto op de pui van het stadhuis. Met onder meer een fiere Eddy Vandezande, bovenaan naast de Leuvense schepen Dirk Vansina © Vertommen

Tien jaar geleden promoveerde OHL na 61 jaar weer naar eerste klasse. Toenmalig TD Eddy Vandezande: “Alle puzzelstukken vielen op hun plaats”

voetbal 1AOp paasdag 24 april 2011 kroonde OHL zich op de Bosuil tot kampioen in tweede klasse. Het was 61 jaar geleden dat een Leuvense club doorstootte tot de elite van het Belgische voetbal en dat werd uitbundig gevierd. Toenmalig technisch directeur Eddy Vandezande: “Dat seizoen werd grondig voorbereid en alle puzzelstukken vielen al vlug op hun plaats.”

 1. Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “In elk spelonderdeel presteerden we collectief en individueel onder ons niveau”

  Coach Jan Van Huffel (Caruur Gent): “In elk spelonder­deel presteer­den we collectief en individu­eel onder ons niveau”

  Caruur Gent volleybalde zaterdagavond tegen Haasrode-Leuven onder hun normaal niveau. In receptie liep het minder, aanvallend lagen de cijfers ook vijftien procent lager dan de score bij de thuisploeg en het rendement van Gent was maar de helft tegenover dat van de Leuvenaars. Het is de onverbiddelijke optelsom en tevens de harde verklaring voor het duidelijk verlies van de Gentse ploeg in Leuven.
 2. Pieter Coolman (Roeselare) na de nederlaag in Maaseik: “We spelen nog niet constant”
  Volleybal EML Liga

  Pieter Coolman (Roeselare) na de nederlaag in Maaseik: “We spelen nog niet constant”

  Drie dagen na de bekeruitschakeling tegen Menen, stond Roeselare zaterdagavond opnieuw in het verliezende kamp. De West-Vlamingen kwamen in de klassieker in Limburg twee keer op voorsprong, maar in money time was Maaseik beter bij de les. Roeselare schuift na deze nederlaag naar de tweede plek omdat het één verlieswedstrijd heeft. Maandag reizen de Knack-jongens af naar Friedrichshafen voor de eerste wedstrijd in de Champions League.
 1. Maaseik spoelt bekerkater door en is klaar voor Europa
  Volleybal EML Liga

  Maaseik spoelt bekerkater door en is klaar voor Europa

  Lang heeft Maaseik niet moeten treuren over de uitschakeling in de kwartfinale van de beker van België. De Maaslanders pakten zaterdagavond de volle buit in de klassieker tegen Roeselare. De West-Vlamingen kwamen wel twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg bleef strijden. “Dit is een belangrijke overwinning in de aanloop naar de Europese campagne”, vertelt coach Joel Banks. Maaseik stapt maandagmorgen op het vliegtuig naar Ankara.
 2. De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De Ypres Historic Regularity blijft spannend na de eerste dag

  De openingsavond van de derde editie van de Ypres Historic Regularity werd verreden in kletsnatte omstandigheden. In combinatie met het erg hoge ritme, met een closed road stage in Boezinge en 8 regelmatigheidsritten in de regio Kust-Diksmuide, en de donkere nacht, was het een verraderlijke openingsetappe. Enkele tenoren lieten zich verrassen, wat resulteert in een verrassende leidersplaats voor Eddy Snaet en Filip Deplancke in hun Porsche 911.