Chris Vandebroeck was als clubwoordvoerder zowat de ceremoniemeester van het spontane kampioenenfeestje, tien jaar geleden. Hier laat hij Wim Raymaekers zegegezangen inzetten.
Volledig scherm
Chris Vandebroeck was als clubwoordvoerder zowat de ceremoniemeester van het spontane kampioenenfeestje, tien jaar geleden. Hier laat hij Wim Raymaekers zegegezangen inzetten. © Vertommen

Tien jaar geleden promoveerde OHL na 61 jaar weer naar eerste klasse. Chris Vandebroeck: “Wij willen Den Dreef weer doen vollopen”

voetbal 1AOp paasdag 24 april 2011 kroonde OH Leuven zich op de Bosuil tot kampioen in tweede klasse. Tot dan was het al 61 jaar geleden dat een Leuvense club nog doorstootte tot de elite van het Belgische voetbal. Dat werd uitbundig gevierd, ook door Chris Vandebroeck. Van de OHL-bestuurders van toen is hij de enige die nu nog een topfunctie bekleedt binnen de club.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerheide: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”
  Veldrijden WK juniors

  Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerhei­de: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”

  Geen tweede medaille voor Xaydee Van Sinaey die na de bronzen plak in de mixed team relay vijfde werd in de titelstrijd bij de meisjes-junioren. De Oost-Vlaamse leek bij het ingaan van de laatste ronde tevreden te moeten zijn met plaats vijf, maar in de slotfase kwam ze nog heel erg dicht bij de derde plaats. “Ik ben zelf wat verrast, nog het meest omdat ik net niet mee kon doen voor de bronzen plek.”
 3. SK Beveren laat tweede week op rij punten liggen tegen belofteploeg: “Onze spelers kicken op adrenaline, dat is in die matchen ver te zoeken”

  SK Beveren laat tweede week op rij punten liggen tegen belofte­ploeg: “Onze spelers kicken op adrenaline, dat is in die matchen ver te zoeken”

  Na het puntenverlies in en tegen Standard, mocht SK Beveren op de Freethiel aan de bak voor de ...uitwedstrijd tegen Jong Genk. De partij werd zonder publiek afgehaspeld en aan het eind stond er opnieuw 2-2 op het scorebord. SK Beveren kwam op voorsprong, maar gaf iets te veel kansen weg. Aan het eind kon een doelpunt van Ribeiro Costa een nederlaag nog net vermijden.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.